Dolar 32,4972
Euro 34,5847
Altın 2.480,05
BİST 9.547,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

E-fatura mükellef sayısı 5 yılda 175 kat arttı

E-fatura mükellef sayısı 5 yılda 175 kat arttı
12 Ağustos 2015 12:51
A+
A-

e-fatura

2010 yılında hayata geçirilen e-fatura uygulamasından yararlanan  mükellef sayısının 5 yılda yaklaşık 175 kat artarak 114’ten 20 bine ulaştığını söyledi. Kuran “İlgili yıllar arasında kesilen fatura sayısı ise 8 bin 275 adetten 72 milyon 463 binin üzerine çıktı. Bu önemli gelişmeye birey ve kurumlara sağladığımız e-imza üretimi ile katkı sağladığımız için gururluyuz” dedi.

BTK’nın Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcı (ESHS ) olarak yetki verdiği kurumlar arasında yer alan E-Tuğra EBG A.Ş., e-fatura, kayıtlı elektronik posta, e-tebligat ve e-devlet uygulamalarına erişim için kişi ve kurumların ihtiyaç duyduğu e-imzayı üreterek Türkiye’nin e-dönüşüm sürecine katkı sağlıyor. E-Tuğra EBG A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı N. Hüseyin Kuran, Türkiye’nin gelişmiş ülkelerle aynı hızla e-dönüşüm uygulamalarını hayata geçirdiğini belirterek, “Sadece e-fatura uygulamasında 5 yılda ulaşılan kayıtlı kullanıcı sayısı 114’ten 20 bine ulaştı.  2015 yılsonuna kadar e-fatura kullanıcı sayısının 40 bine ulaşacağı öngörülüyor. Bu rakam, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren 454 Sıra Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde de belirtilen ilgili mükelleflerin ihracat işlemlerinde de e-faturaya geçilmesiyle birlikte 100 bine ulaşacaktır” dedi.

Türkiye’nin e-dönüşüm sürecine E-Tuğra olarak katkıda bulunduklarını söyleyen Kuran, “Sürecin verimli işleyişine destek olabilmek için e-imza üretim merkezlerimizin sayısını 40’ın üzerine çıkardık önümüzdeki aylarda ve yıllarda yeni şubeler açmayı sürdüreceğiz. Şubelerin yanı sıra hizmetlerimizi Türkiye’nin bir çok ilinde  e-devlet uygulamaları konusunda verdiğimiz ücretsiz eğitim seminerleri ile de destekliyoruz” dedi.

REKLAM ALANI