Dolar 32,5586
Euro 34,8470
Altın 2.431,51
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

DYO AR-GE Merkezi ‘Türkiye’nin En İyileri’ arasında ilk 10’da

DYO AR-GE Merkezi  ‘Türkiye’nin En İyileri’ arasında ilk 10’da
06 Ocak 2015 11:12
A+
A-

Dyo+Boya+Fabrikalari+Baskan+Yardimcisi+ve+Genel+Muduru+Serdar+Oran-3

 DYO, Türkiye ihracatına 18 milyar dolarlık katkı yapan kimya sektöründe Ar-Ge liderliğini bırakmıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan performans değerlendirme sonuçlarına göre Kimya Sektörünün En Başarılı Ar-Ge Merkezi ödülünü yine DYO kazandı. 2013 yılında önceki yıla kıyasla Performans Endeks Puanını önemli ölçüde artıran DYO, Türkiye çapındaki 164 Ar-Ge Merkezi arasında ilk 10’da yer alıyor.

 3. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın açıkladığı sonuçlara göre DYO, sadece boya sektörünün değil kimyanın da En Başarılı Ar-Ge Merkezi seçildi. Türkiye ekonomisinin büyüme hedeflerinde yüksek katma değerli üretim ve inovasyon özel bir yere sahip. İnovatif teknolojiler geliştirmek için Ar-Ge’nin önemini gören DYO, 1967 yılında Ar-Ge Departmanı’nı kurdu. 2009 yılına gelindiğinde, Türkiye’nin bugün sayıları 164’e ulaşan ilk Ar-Ge Merkezleri’nden biri olmayı başardı.

İnşaat boyaları ve ısı yalıtım sistemleri, mobilya, toz boya, bobin boyaları, otomotiv, deniz boyaları, antikorozif boyalar gibi sanayi grubu boyalarını içeren geniş bir ürün skalası bulunan DYO, Ar-Ge’deki gücü sayesinde boya sektörüne kazandırdığı yenilikçi ürünleri ile biliniyor. İnşaat boyaları kategorisinde PTFE, nanoteknoloji ve hybrid teknolojilerine sahip ürünleri, sanayi boyaları kategorisinde nanoteknolojik ve beyaz eşya plastikleri için su bazlı ürünleri, mobilya boyaları kategorisinde ise nanoteknolojik UV kürlenmeli çizilmez ürünleri pazara ilk sunan boya markası. DYO Ar-Ge uzmanları son yıllarda çevreye dost ürün ve teknolojiler üzerine yoğun bir çalışma yürütüyor. Su bazlı ürünlerin inşaat boyalarının yanı sıra otomotiv, mobilya ve diğer sanayi iş kollarında da yaygınlaştırılması hedefleniyor. Beyaz eşya sektörüne yönelik geliştirilen su bazlı sonkat boya tasarımı, Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip.

DYO’nun Çiğli fabrikasında bulunan performans şampiyonu Ar-Ge Merkezi’nde 72 uzman ve mühendis görev yapıyor. Dilovası’nda çalışmalarını sürdüren Ar-Ge ekibi ile birlikte bu sayı 110’a ulaşıyor. Üniversite-Sanayi işbirliğini gerçekleştirmeye yönelik ortak projeler de gerçekleştiren DYO Ar-Ge Merkezi, uluslararası araştırma kuruluşlarıyla da yakın işbirliği içinde. Son dönemde özellikle nanoteknoloji konusundaki çalışmaları ve uluslararası düzeyde geçerli patentleri ile sektöründe özel bir konumda yer alıyor.

DYO Boya Fabrikaları Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Serdar Oran, boya sektöründe kendi teknolojisini yaratmayı başaran şirketlerinin 2013 yılında, 2012 yılı performansının da üzerine çıkarak Kimya Sektörünün En Başarılı Ar-Ge Merkezi seçilmesinden gurur duyduklarını belirterek şunları söyledi: “İnovasyon sadece bizim değil tüm dünyanın gündeminde. Ürün, kalite, fiyat üçgeninde farkların ortadan kalktığı bir ortamda ancak katma değeri yüksek ürün ve hizmetler geliştirerek sürdürülebilir büyüme sağlayabiliriz. Bu da ancak Ar-Ge ile mümkün. Yenilikçi teknolojiler denildiğinde DYO’nun akla gelmesi ise tesadüf değil. Sadece kimya ve boya sektörlerinin değil, Türkiye’nin de en büyük Ar-Ge Merkezlerinden biriyiz. Her yıl ciromuzun yüzde 2,2’sini Ar-Ge yatırımlarına harcıyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz tüm sektörlerde yıllık ortalama 30 yeni ürünü pazara sunarken, satışlarımızın yüzde 15’i de yeni ürünlerden geliyor. Özellikle Türkiye’nin en büyük şirketlerine hizmet verdiğimiz sanayi boyaları grubunda inovatif çözümler sunabiliyor olmak, müşterilerimizin hedeflerini de destekliyor. Böylece daha rekabetçi olmalarını sağlarken, ithal girdilerinin azalmasına da katkıda bulunuyoruz.”

EKONOMİ AJANDASI

 

REKLAM ALANI