Dolar 32,5108
Euro 34,9455
Altın 2.433,58
BİST 9.795,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Düşen petrol fiyatları araba satışlarını artırdı

Düşen petrol fiyatları araba satışlarını artırdı
04 Kasım 2014 11:47
A+
A-

otomotivGeneral Motors, Chrysler, Nissan ve Honda gibi otomobil üreticilerinin ekim ayına ilişkin satış verileri otomobil talebininin ülke genelinde artırdığını ortaya koyarken, bunun düşen petrol fiyatlarından kaynaklandığı belirtildi.

Nissan ve Honda’nın ekim ayı satışları geçen yılın aynı dönemine kıyasla sırasıyla yüzde 13, 3 ve yüzde 5,8 oranında artarak, her iki otomobil üreticisi için de tarihin en ekim ayı performansını olarak kaydedildi.

Chrysler da satışlarını yüzde 22 arttırarak, 2001’den bu yana en yüksek ekim ayı satışına ulaştı. General Motors’un satışları da ekimde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 0,2 yükseldi. Öte yandan, Ford’un ekim satışlarının yıllık bazda yüzde 1,7 azaldığı görüldü.

Analistler, otomobil talebinin artmasında düşen petrol fiyatlarının etkili olduğunu ifade ederken, ekim ayında gerçekleşen satışların geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 6 arttığını öngörüyor.

Bu arada, son dönemde önemli ölçüde gerileyen petrol fiyatları bugün itibariyle galon başına ortalama 3 doların altına geriledi. ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs da geçen hafta yayımladığı raporla petrol fiyatlarındaki düşüşün 2015’te devam edeceğini kaydetmişti.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI