Dolar 32,4494
Euro 35,0400
Altın 2.324,05
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Dünyanın ateşi yükselmeye devam ediyor

Dünyanın ateşi yükselmeye devam ediyor
13 Mayıs 2013 14:43 | Son Güncellenme: 14 Mayıs 2013 21:51
A+
A-

EGD13002_kuresel_afis

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılarak bir konuşma yapacağı Kurultay’ın açılış konuşmalarını, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkan Vekili Adnan Ersoy Ulubaş ve Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak yapacak.

Kurultay ilk bölümünde “Medya Enerji Verimliliğine Nasıl Bakıyor?” konulu panelin ardından,”Sektör Enerji Verimliliği Konusunda Neler Yapıyor?” başlıklı ikinci oturum gerçekleştirilecek.”Enerji Verimliliği Hakkında Ne Biliyoruz? Hangi Önlemler Alınmalı?” formu takiben yapılacak plaket töreninden sonra Kurultay, Prof.Dr. Doğanay Tolunay, sonuç bildirgesini sunacak.

Sponsorluğunu TAV Havalimanları, Kale Grup, Evyapport, Coca-Cola, medya sponsorluğunu da Medya Takip Merkezi’nin yaptığı Kurultay’ı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Sanayi Odası, Enerji Verimliliği Derneği destekliyor.

Küresel ısınma ve iklim değişikliği günümüzün en önemli ekolojik sorunları arasında yer almakta. Sanayi, ulaşım, enerji, tarım, orman, turizm, sağlık, gibi bir çok sektörü yakından ilgilendiren bu önemli konuya dikkat çekmek, kamuoyunu bilgilendirmek, farkındalık yaratmak ve geniş kitlelere ulaşabilen yazılı/görsel/sosyal medya çalışanlarını bilinçlendirmek amacıyla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından 2008 yılında ilk Küresel Isınma Kurultayı gerçekleştirildi. Bu ilk kurultayda daha çok küresel ısınma ve iklim değişikliğinin ne olduğu, gelecekte neler olabileceği tartışıldı. Daha sonraki yıllarda düzenli olarak gerçekleştirilen kurultayların her birinde bir konu ele alındı. Sanayinin, Kamu kuruluşlarının, Ekonomi yazarlarının iklim değişikliğine bakış açıları tartışıldı. Son İki yıldır Ekonomi Gazetecileri Derneğinin (EGD) öncülüğünde gerçekleştirilen Kurultay’ın bu sene ele alacağı konu enerji verimliliği.

V. Küresel Isınma Kurultayı’nda enerji verimliliğinin ele alınmasının en önemli sebebi enerji sektörünün sera gazları emisyonlarının % 65’inden sorumlu olması. Özellikle fosil yakıt kullanılarak üretilen enerji nedeniyle atmosferdeki CO2 konsantrasyonları her geçen gün yükselmekte. Diğer taraftan insanlığın refah düzeyinin artması da enerji ihtiyacının sürekli artmasına yol açmakta. Bu sorunun önüne geçilmesi için alternatif ya da başka bir deyişle yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması gerektiği herkes tarafından bilinmekte. Ancak gözden kaçan konulardan birisi aslında en temiz enerjinin tasarruf edilen ya da verimli kullanılan enerji olduğu.

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından, bu yıl beşincisi düzenlenecek olan “Küresel Isınma Kurultayı”, 14 Mayıs 2013 Salı günü, İstanbul Sanayi Odası Odakule Toplantı Salonu’nda tam gün olarak gerçekleşecek.

Kurultay’a Bakan Taner Yıldız katılacak

Sponsorluğunu TAV Havalimanları, Kale Grup, Evyapport, Coca-Cola, medya sponsorluğunu da Medya Takip Merkezi’nin yaptığı Kurultay’ı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı , Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı , İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Sanayi Odası, Enerji Verimliliği Derneği destekliyor.

Kurultay, “Enerjini verimli kullan Geleceğine sahip çık” sloganı ile İstanbul Sanayi Odası Odakule Salonu’nda yapılacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılarak bir konuşma yapacağı Kurultay’ın açılış konuşmalarını, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkan Vekili Adnan Ersoy Ulubaş ve Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak yapacak.

Kurultay ilk bölümünde düzenlenecek “Medya Enerji Verimliliğine Nasıl Bakıyor?” konulu panelin yönetimini Şekerbank T.A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Basri Göktanüstlenecek.

Panelde, Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Sefer Levent, Bloomberg HT Ekonomi KoordinatörüÖzlem Dalga, Anadolu Ajansı Haber Müdürü Zeki Gümüş, Yeni Şafak Gazetesi Ekonomi MüdürüYakup Kocaman ve CNNTürk Yapımcı ve Yönetmeni Güven İslamoğlu konuşacak.

“Sektör Enerji Verimliliği Konusunda Neler Yapıyor?” başlıklı ikinci oturumu Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz yönetecek.

Bu oturumda TAV Havalimanları Sürdürülebilirlik Grubu Lideri Necdet Büyükbay,Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, Kale Grubu Yapı Ürünleri Grubu Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Selim Ergün, TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Silahtaroğlu Baykal ve TÜPRAŞ Genel Müdürü Yavuz Erkut konuşacak.

Moderatörlüğünü Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak’ın yapacağı, “Enerji Verimliliği Hakkında Ne Biliyoruz? Hangi Önlemler Alınmalı?” forumda da, konunun uzmanları yer alacak.

REC Türkiye ve Karadeniz Bölgesi Direktörü Dr. Sibel Sezer Eralp, TEMA Vakfı Genel Müdürü M. Serdar Sarıgül, Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Merkezi Müdürü Çevre Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilgün Cılız, Meteoroloji İstanbul 1.Bölge Müdürlüğü Mühendisi Emrah Tuncay Özdemir ve Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Enerji Verimliliği Derneği (ENVER) İstanbul Bşkanı Yrd. Doç. Dr. Muhammet Garip, enerji verimliliği ve çevre ilişkisini konuşacak.

Plaket töreninin ardından Prof.Dr. Doğanay Tolunay, sonuç bildirgesini sunacak.

 AKILLI BİNAM

REKLAM ALANI
ETİKETLER: