Dolar 32,5909
Euro 34,8629
Altın 2.504,91
BİST 9.682,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Dünya Turizm Forumu İstanbul’da başladı

Dünya Turizm Forumu İstanbul’da başladı
17 Şubat 2017 09:44 | Son Güncellenme: 17 Şubat 2017 10:04
A+
A-

Dünya Turizm Forumu’nun açılışında konuşan Bakan Avcı, “Bu kongre hem dünya turizminin hem de ülkelerimizin yeni projeler  geliştirilmesine vesile olacak” dedi. TÜRSAB Başkanı Ulusoy ise “Türkiye vize konulacak bir ülke değil. Gün gelecek bize vize koyanlara Türkiye  vize koyacak” ifadelerini kullandı

Dünya turizmine yön veren liderlerin bir araya geldiği Dünya Turizm  Forumu, Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla İstanbul Kongre Merkezi’nde  başladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, turizmin sadece  gezme, eğlenme sektörü değil, aynı zamanda kültürel ilişkilerin de boy verdiği  çok bereketli bir zemin olduğunu belirterek, “O bakımdan Sayın Cumhurbaşkanımızın  geçtiğimiz günlerde ilan ettiği, özellikle Avrupa’da yaşayan Türk  vatandaşlarımıza, soydaşlarımıza yönelik başlattığı ‘Komşunu Al Gel’ ve Sayın  Başbakanımızın başlattığı ‘Memleketin Hastasıyım’ kampanyalarının hayırlara  vesile olmasını diliyorum.” dedi.

 Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 18 Şubat’a kadar İstanbul Kongre  Merkezi’nde gerçekleştirilecek “Dünya Turizm Forumu/World Tourism Forum Global  Meeting” açılışında konuşan Avcı, katılımcıları “Ülkemize, İstanbulumuza  hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz.” diyerek selamladı.

Sözlerine “Uzun konuşmayacağım. Sadece teşekkür etmek istiyorum, Sayın  Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, turizmin, turizmden fazla bir şey  olduğunu gösteren katkıları dolayısıyla çok teşekkür ediyorum.” diyerek başlayan  Avcı, şunları kaydetti:

“Turizm artık sadece bir gezme, eğlenme sektörü değil, aynı zamanda  kültürel ilişkilerin de boy verdiği çok bereketli bir zemin. O bakımdan Sayın  Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz günlerde ilan ettiği, özellikle Avrupa’da yaşayan  Türk vatandaşlarımıza, soydaşlarımıza yönelik başlattığı ‘Komşunu Al Gel’  kampanyasının ve Sayın Başbakanımızın başlattığı ‘Memleketin Hastasıyım’  kampanyasının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Birbirini bütünleyen bu  kampanyaların gerçekten turizmin ötesinde anlamlar taşıdığını, özellikle  bugünlerde vatan sevgisinin ne olduğunu göstermesi bakımından da çok anlamlı  olduğunu düşünüyorum. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Kongreyi düzenleyenlere,  sektör temsilcilerine çok teşekkür ediyorum. Bu kongre inşallah hem küresel  anlamda dünya turizminin hem de ülkemizin, ülkelerimizin her birinin turizm  alanındaki gelişmelerini birbirimizle paylaşmasına, yeni projeler  geliştirilmesine vesile olacak. Hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

“SON 15 YILDA TÜRKİYE’NİN ALDIĞI MESAFEYİ GÖRENLER GÖZLERİNE  İNANAMAYACAK”

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca da dünyanın  çeşitli yerlerinden Türkiye’ye gelen insanların, ülkenin aldığı mesafeyi,  dünyanın zirvesine ne kadar yaklaştığını kendi gözleriyle göreceklerini söyledi.

Akarca, bundan 15 yıl önce kadar Türkiye’yi görenlerin, alınan mesafe  karşısında gözlerine inanamayacaklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

“Bu kadar kısa zamanda bu mucizevi atakların nasıl yapıldığını bir  türlü inanamayacaklar ve hayretle izleyecekler. Boğazın altında iki tüp geçit  yapıldı, dünyanın üzerinde raylı sistem geçen en büyük köprüsü Yavuz Sultan Selim  Köprüsü inşa edildi. İstanbul’un hemen yanında yine  dünyanın en büyüklerinden  Osmangazi Köprüsü hizmete girdi. Bundan birkaç sene sonra gelecekler yine büyük  bir şaşkınlığa uğrayacaklar. Çünkü uçakları dünyanın en büyük havaalanına inmiş  olacak. Türkiye böylesi büyük bir değişim içerisinde. Bu mucizenin mimarı kim  diye soracak olursanız; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve onun hemen  yanında, en yakınında yol arkadaşı Başbakanımız Binalı Yıldırım’dır. Türk milleti  kendilerine şükran borçludur.”

TÜRSAB BAŞKANI ULUSOY: TÜRKİYE VİZE KOYACAK

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı  Başaran Ulusoy, Türkiye’nin sadece turist ağırlamadığını, Türk vatandaşlarının  artık iyi bir müşteri olduğunu belirterek, “Türkiye vize konulacak bir ülke  değil. Gün gelecek bize vize koyanlara Türkiye vize koyacak” dedi.     “Bariyer Olarak Sınırlar: Sorunsuz ve Güvenli Seyahat” konsepti ile  gerçekleştirilen forumun açılışında konuşan Ulusoy, turizmin dünyanın en çok  gelişen sektörlerden biri olduğuna, bu alanda son yıllarda artış gösteren turist  rakamları ve harcama oranlarına işaret etti.

Türkiye’nin de son yıllarda turizm alanında ciddi atılımlar  gerçekleştirdiğini belirten Ulusoy, “Türkiye yalnız bekleyen, misafir ağırlayan  bir ülke değil. Artık iyi müşteri… 2000 yılında 568 bin kişi seyahat ederken,  2016’da 16 milyon 500 bin kişi gezmiş. Bunun 9,5 milyonu yurt dışına çıkmış.  Siyasi istikrarın getirdiği ekonomik istikrarla vatandaşlarımız geziyor, seyahat  ediyor.” diye konuştu.

Başaran Ulusoy, Türkiye’nin vize konulacak bir ülke olmadığını,  Türkiye’ye neden vize konulduğunu anlamakta güçlük çektiğini ifade ederek, “Gün  gelecek bize vize koyanlara Türkiye vize koyacak.” dedi. Yunanistan’ın, adalara vize verilmesi konusunda zorluklar çıkarttığını  savunan Ulusoy, “Bu benim, Türkiye’nin problemi değil. Eğer vize konulursa  onların sorunu. Bizim gidecek adalarımız var, Gökçeada, Bozcaada, Kıbrısımız  var.” diye konuştu.

Türkiye’nin yat limanları, havalimanları, yatak sayısı ve seyahat  acentasında önem arz eden rakamlara ulaştığını bildiren Ulusoy, geçen yıl  turizmde sıkıntılar yaşandığını, türbülansa girildiğini söyledi. Ulusoy, “Ancak her şeye rağmen biz kaptanlarımıza güveniyoruz.  Mürettabımız inançlı. Yolcularımız bize güveniyor. 2017 yılında yine hedefler  koyan ve bu hedeflere tutunmaya çalışan bir turizm sektörü göreceksiniz. Türkiye  güvenli bir ülkedir.” şeklinde konuştu.

DÜNYA TURİZM FORUMU BAŞKANI: SEKTÖR İÇİN ÖNEM ARZ EDEN TOPLANTI

Dünya Turizm Forumu Başkanı Bulut Bağcı da bugün forumun 3’üncüsünün  gerçekleştirildiğini hatırlatarak, dünyada bu kadar üst yöneticinin, turizm  temsilcisinin katıldığı başka bir toplantı olmadığını söyledi.

Bağcı, geçen yıl gerçekleştirilen forumun turizm camiasında büyük ses  getirdiğini ifade ederek, “Yaptığımız çalışmalar turizm dünyası, Türkiye ve  ülkemize turist gönderen ülkeler için önem arz ediyor.” dedi. ABD, Katar ve Çin’de bu toplantının devamını yapacaklarını bildiren  Bağcı, forumda turizmi kapsamlı olarak ele alacaklarını, 40’tan fazla oturumda  sektör profesyonelleri ile bir araya geleceklerini anlattı.

Türkiye’nin geçen yıl 15 Temmuz’da hain darbe girişimi ile karşı  karşıya kaldığını anımsatan Bağcı, “Halkımız ülkesine ve demokrasiye sahip çıktı.  Tüm dünyaya demokrasiye ne kadar düşkün olduğunu ve bu uğurda canını  verebileceğini gösterdi.” diye konuştu. Forumun açılışına Başbakan Yıldırım’ın yanı sıra Kültür ve Turizm  Bakanı Nabi Avcı, yabancı konuk bakanlar ve çok sayıda turizm profesyoneli de  katıldı.

REKLAM ALANI