Dolar 32,5327
Euro 34,9418
Altın 2.435,60
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Düğün Mevsimi, Altın Satışlarında Büyük Artışı Beraberinde Getirdi

Düğün Mevsimi, Altın Satışlarında Büyük Artışı Beraberinde Getirdi
07 Haziran 2013 08:53
A+
A-

Karakaş Atlantis Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş (2)

Düğün mevsiminin içinde bulunduğumuz şu günlerde, altın satışları katlandı. Altın fiyatlarının düşüşüyle birlikte alım gücü yükselen insanlar bu dönemde en çok bilezik alımına yöneldi. Karakaş Atlantis, geçen yıla oranla üretimin artarak bilezik satışlarında yüzde 70 oranında artış yaşadıklarını ve fazla mesai yaptıklarını açıkladı.

Altın satışları, düğün mevsimi içinde bulunduğumuz şu günlerde büyük bir artış gösterdi. Altın fiyatlarının düşmesi ve alım gücünün yükselmesiyle birlikte insanlar bu mevsimde en çok bilezik aldı.

Geçen seneye oranla altın satışlarında yüzde 70 oranında artış olduğunu belirten Karakaş Atlantis Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş: “Altın satışları düğünler sebebiyle bu günlerde oldukça yoğun. Bir süre önce altının değer olarak düşüş göstermiş olması bu yoğunluğu hissedilir derecede kılıyor. Biz geçen seneye oranla bu mevsimde altın satışlarımızda yüzde 70 oranında artış gördük. Önümüzdeki dönemlerde de altın fiyatlarının çok ani bir yükseliş göstermeyeceğini düşündüğümüz için, bu yoğunluğun bir süre daha devam edeceğini öngörmekteyiz” şeklinde konuştu.

Bilezik satışının yoğunluğuna dikkat çeken Karakaş: “En yoğun artış tabiki bilezikte. Çünkü yatırım için en iyi araçlardan biri bilezik. Paraya dönüştürülmesi kolay ve işçilik kaybı daha az olduğu için başlıca tercih sebebi olmakta. Bu sebeple, düğün mevsimlerinde evlenenlere destek olması açısından takı çeşidi olarak daha çok bilezik tercih ediliyor. Türk milletinin genel alışkanlığı ve kültürü altını besleyen bir faktör, zor günler için kenarda biriktirilmiş altınlar her zaman için güvenilir bir liman” yorumlarında bulundu.

“Altın fiyatlarındaki düşüşle piyasada altın sıkıntısı çekmekteyiz”

Altın fiyatlarındaki düşüşün piyasayı olumlu anlamda oldukça yoğun etkilediğini dile getiren Kamil Karakaş: “Altın fiyatlarındaki düşüş sebebiyle ilgi çok yoğun. Piyasada altın bulamama sıkıntısı bile çekiliyor. Altın düşüşünün düğün mevsiminin başlangıcına denk gelmesi sektörümüzü oldukça hareketlendirdi. Karakaş Atlantis olarak altın üretimimiz arttı, üretimimizi mesai saatleri ile takviye ediyoruz” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI