Dolar 32,5454
Euro 34,8282
Altın 2.438,39
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Dolar için gözler kritik veride

Dolar için gözler kritik veride
18 Ekim 2016 09:54
A+
A-

dolar_yeniden_2_tlyi_asti13800201200_h1077843

 

ABD’de TSİ 15:30’da açıklanacak TÜFE verisinin kurun bugünkü seyrinde önemli rol oynaması bekleniyor.

Dün 3.11 ile tarihi zirveye bir kez daha yaklaşan dolar/TL, dış piyasalara bağlı olarak yeni güne 3.09 seviyelerinde başladı.

Yurtiçinde bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken, ABD’de saat 15:30’da açıklanacak olan enflasyon verisi izlenecek. TÜFE’nin aylık bazda yüzde 0.3, yıllık bazda yüzde 1.5 artması bekleniyor. Beklentilerin üzerinde gelecek bir veri piyasalarda bozulmaya neden olabilir. Bugün ABD enflasyon verilerinden doları destekleyecek bir sürpriz çıkmadığı takdirde ise kurun aşağı yönlü hareket edebileceği beklentisi de var. Dolar/TL’de 3.0850 ve 3.0720 destek, 3.10 ve 3.1130 direnç seviyeleri konumunda.

Diğer taraftan Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, ekonomik büyümeyi desteklemek için politika görünümünde aceleci değişiklikler yapmamak konusunda uyarılarda bulunurken, Fed’in istihdam ve enflasyon hedeflerine “çok yakın” olduğunu belirtti.

Dolar son dönemlerdeki yükselişlerine bir ara vererek yedi ayın zirvesinden hafif bir gerileme yaşarken, yatırımcılar ABD’nin yakın zamandaki para politikasının nasıl olacağını değerlendiriyor.

ABD’de başkanlık seçimlerine yönelik kampanyalarda son viraja girilmesi ve Çin ekonomisinde özellikle geçtiğimiz haftanın zayıf ticaret verisinin ardından artan endişelerden dolayı risk alımları azalırken, yatırımcılar yılın üçüncü çeyreğinde gelişen piyasalardaki pozisyonlarını azaltıyorlar.

Bankacılar, artan jeopolitik riskler, Avrupa Merkez Bankası ile TCMB’nin faiz toplantıları ve Çin’de büyüme verileri başta olmak üzere bu hafta piyasalarda veri gündeminin yoğunluğuna dikkat çekerken; doların global bazda güçlü seyri, yine gündemde olan başkanlık sistemi, Musul’a yapılan operasyon ve TCMB’nin faiz indirimlerine devam edeceği beklentileri TL’de baskı yaratıyor.

REKLAM ALANI