Dolar 32,5463
Euro 34,8767
Altın 2.430,18
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Dolar gerilemeyi sürdürdü

Dolar gerilemeyi sürdürdü
13 Nisan 2017 09:59
A+
A-

ABD doları uluslararası piyasalarda ABD Başkanı Trump’ın açıklamalarının ardından düşüşünü sürdürdü.

 ABD doları ve Hazine tahvil getirileri, ABD Başkanı Donald Trump’ın dolardaki yükselişten dolayı Fed’in faizleri düşük tutmasını tercih ettiğini ve Çin’i kur manipülatörü olarak ilan etmeyeceğini söylemesinin ardından geriledi.

Doların diğer altı büyük para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden dolar endeksi yüzde 0.7 düşerek 100.07 oldu.

Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi dalgalı bir seyir izleyerek en son yüzde 0.2 yükseliş kaydetti. Japonya Nikkei endeksi de yatırımcıların yene yönelik güvenli liman taleplerinin devam etmesinin etkisiyle yüzde 1.1 düşüş gösterdi. Avustralya hisse senetleri de yüzde 0.75 gerileyerek haftalık kazançlarını yüzde 0.4’e indirdi.  Asya Pasifik bölgesinde yarın kamu tatili dolayısıyla piyasaların çoğu kapalı olacak.

ABD’li güçlerin bölgeye hareket ettiği sırada Kuzey Kore’nin yeni bir silah denemesi yapma ihtimali yatırımcıları diken üstünde tutmaya devam ediyor. Kuzey Kore’yi ziyaret eden yabancı gazetecilere, “büyük ve önemli bir olay” için hazır olmaları talimatı verildi.

Çinli hisse senetleri yaklaşık yüzde 0.1 yükselirken, Hong Kong borsası yüzde 0.2 geriledi.  Çin ve Asya’nın diğer bölgelerinde piyasalar, Trump’ın Wall Street Journal ile yaptığı bir röportajda Çin’i döviz manipülatörü olarak ilan etmekten vazgeçmesiyle de rahatladı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın çok güçlü olduğunu söylediği dolar, bu açıklamanın ardından gerileyerek yen karşısında beş ayın en düşük seviyesine indi. Dolar, Trump’ın Wall Street Journal’daki söyleşisinde “çok güçlendiğini” söylemesi ve Fed’in faiz oranlarını düşük tutmasını tercih ettiğini ifade etmesinin ardından değer kaybetti.

Yen karşısında yüzde 0.3 değer kaybeden dolar 108.805 yen seviyesine inerken, jeopolitik gerilimin artmasıyla beraber yatırımcıların güvenli liman talebi gösterdiği yen karşısında haftalık kaybı şu an yüzde 2 civarında.  Euro da dolar karşısında yüzde 0.1 yükselerek 1.0669 dolardan işlem görürken, doların diğer altı büyük para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden dolar endeksi yüzde 0.7 düştü ve iki haftanın en düşük seviyesini gördü.

REKLAM ALANI