Dolar 32,5069
Euro 34,7940
Altın 2.417,90
BİST 9.679,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Dolar euro karşısında 1 yılın zirvesinde

Dolar euro karşısında 1 yılın zirvesinde
01 Eylül 2014 10:56
A+
A-

Dolar - euro - peníze - bankovkaDolar euro karşısında, ABD ekonomisinin büyümeye yönelik sinyaller vermesi ve Ukrayna’daki gerilimin dolara talebi artırması ile 1 yıla yakın bir sürenin en yüksek seviyesine ulaştı.

Euro 16 önemli para birimi karşısında, 10 yıldan uzun bir sürenin en uzun kayıp dönemi olan üst üste 7 haftalık düşüşü tamamlamasının ardından düşüşünü koruyor. Bugün açıklanacak olan Avrupa imalat PMI’ı Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) parasal genişlemeye gideceği işaretlerini artırabilir. Avustralya doları, ülkenin en büyük ticaret ortağı Çin’in imalat PMI’ının beklentilerin altında kalması ile düşük seviyesini sürdürüyor. Yeni Zelanda doları, ticaret endeksinin yükselmesi ardından düşüşten toparlandı.

Sidney’de bulunan Rochford Capital yöneticilerinden Thomas Averill, “ABD ekonomik verileri oldukça olumlu geldi. Euro-doların düşmesinin en büyük nedenlerinden biri Fed sıkılaştırmaya yönelik açıklamalarda bulunurken AMB’nin tam tersi yönde hareket etmesi” diye konuştu.

Dolar euro karşısında, erken saatlerde 1.3119 dolar ile 6 Eylül’den bu yana en güçlü seviyeyi görmesinin ardından yüzde 0.1 artarak Tokyo saati ile 12:55’te 1.3120 dolar oldu. Euro geçtiğimiz hafta yüzde 0.8 gerileyerek Aralık 1999’dan bu yana en uzun süreli kayıp dönemini kaydetti.

Euro yen karşısında, Ağustos ayında yüzde 0.7 düşerek 136.69 yene inmesinin ardından 136.67 yenden işlem gördü. Dolar yen karşısında 29 Ağustos’taki 104.09 seviyesinden yüzde 0.1 yükseliş ile 104.17 yen seviyesine geldi. ABD borsaları İşçi Bayramı nedeniyle bugün kapalı olacak.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI