Dolar 32,5629
Euro 34,8962
Altın 2.428,69
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C

Dolar 3,75 seviyesine çıktı

Dolar 3,75 seviyesine çıktı
14 Mart 2017 10:04
A+
A-

Fed ve TCMB’nin faiz kararlarına odaklanan dolar/TL bu sabah 3,75 seviyesinden işlem görüyor.

 Bu hafta önce ABD Merkez Bankası (Fed) ardından da TCMB’nin faiz kararlarına odaklanan piyasada ilk işlem günü temkinli geçti. Analistler, TL’nin dün benzer para birimlerinden negatif ayrıştığına değinirken 3,74 TL civarında seyrettiği görüldü. Açılışını 4 lira civarında yapan euro ise 3.99’un üzerinde dengelendi.

Dolar/TL bu sabah 10.12 itibarıyla 3.7526 seviyesinde işlem gördü. Euro/TL ise aynı saatte 3.9940 civarındaydı.

Küresel piyasalarda Fed belirleyici olacak

Küresel piyasalarda bu hafta yatırımcıların yakından izlediği başlıca gelişme yarın sona erecek olan Fed para politikası toplantısı olacak.

Fed’in bu hafta faizleri 25 baz puan artırmasına neredeyse kesin gözüyle bakılırken yatırımcılar açıklamalardan Fed’in yılın kalanında yapacağı faiz artışı sayısına ilişkin de ipucu arayacaklar.

ABD Hazine tahvil getirileri ve dolar, Fed’in faizleri artırabileceği ve önümüzdeki dönemde beklenenden daha agresif faiz artış hızı izleyebileceği beklentileriyle beraber dün yükseldi.

Fed kararının ardından ise gözler TCMB’de olacak. TCMB’nin uyguladığı likidite politikalarının sonucunu gösteren ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti bir haftadır devam eden ek sıkılaştırma adımlarının da etkisiyle 5 yılın yeni zirvesi olan yüzde 10.80 civarında seyrediyor.

İlave bir satış baskısı yaratıyor

Yaklaşan referandum öncesi Suriye’deki jeopolitik gelişmeler piyasalarda izlenmeye devam ederken bazı Avrupa ülkeleriyle ilişkilerin gerilmesi piyasalarda ilave bir satış baskısı yaratıyor.

Piyasalarda bugün Hazine’nin düzenleyeceği 20 Nisan 2022 itfalı değişken faizli tahvilin (FRN) yeniden ihracı da yabancı ilgisi kapsamında izlenecek.

Yurtiçinde açıklanacak önemli bir veri bulunmazken, yurtdışında fiyat endeksi verileri takip edilecek.

REKLAM ALANI