Dolar 32,3770
Euro 35,0164
Altın 2.325,59
BİST 9.103,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Doğuş Grubu Destegiyle 20 Bin Kadın Finansal Okuryazar Oldu

Doğuş  Grubu Destegiyle 20 Bin  Kadın Finansal Okuryazar Oldu
26 Şubat 2015 23:38
A+
A-

KRY_7945

Doğuş Grubu iş birliğiyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Para Durumu tarafından gerçekleştirilen ‘İstanbul Finans Merkezi Yolunda Hedef 20 Bin Kadın’ projesiyle 4 yılda 20 bin ev kadınına finansal okuryazarlık eğitimi verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (İSMEK) tarafından yaygınlaştırılması planlanan eğitimlerin, 2023’e kadar yaklaşık 2 milyon kadına ulaşma potansiyeli söz konusu.

Toplumda önemli bir yere sahip olan kadınların gelirlerini ve birikimlerini akıllıca değerlendirip, bütçelerini doğru yönetme yetkinliklerini artırmak amacıyla Doğuş Grubu iş birliğiyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Para Durumu tarafından başlatılan ‘İstanbul Finans Merkezi Yolunda Hedef 20 Bin Kadın’ projesinin kapanış töreni, 26 Şubat Perşembe günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirildi.

T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Sayın Nesrin Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sayın Ahmet Selamet, Doğuş Grubu CEO’su Sayın Hüsnü Akhan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Sayın Ferrah Şarman’ın katıldığı törende bir de kapanış semineri düzenlendi. Türkiye’de finansal okuryazarlık denince ilk akla gelen isim olan Özlem Denizmen tarafından interaktif olarak sunulan eğitim seminerine kursiyerler yoğun ilgi gösterdi.

İSMEK ile koordinasyon içinde İstanbul’da gerçekleştirilen eğitimlerle Sultanbeyli’den Beşiktaş’a İstanbul’un pek çok ilçesindeki ev kadınları tasarruf, birikim, istek, ihtiyaç gibi kavramlar hakkında bilgi sahibi oldu ve aile bütçesini yönetmeyi öğrendi. İstanbul’daki 22 ilçede gerçekleştirilen 41 eğitim, eğlenceli ve öğretici drama skeçleriyle de desteklendi.

Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan: “Toplumun tüm bireylerinde finansal okuryazarlık bilincini artırmanın sürdürülebilir kalkınmaya verilecek en büyük destek olduğuna inanıyoruz”

‘İstanbul Finans Merkezi Yolunda Hedef 20 Bin Kadın’ projesinin kapanış törenine katılan Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan, projenin hedefine ulaşarak, İstanbul’daki 20 bin kadını finansal okuryazarlık eğitimleri ile tanıştırdığını söyledi. Akhan, sözlerine “Doğuş Grubu olarak, toplumun refah düzeyini geliştirmek ve gelişimin ekonomik, kültürel ve sosyal açıdan sürdürülebilirliğini sağlamak üzere çeşitli projeler yürütüyoruz. Toplumun tüm bireylerinde finansal okuryazarlık bilincini artırmanın sürdürülebilir kalkınmaya verilecek en büyük destek olduğuna inanıyoruz” diye devam etti.

“Finansal okuryazarlık, G-20 kapsamında en çok vurgulanan konular arasında”

Hüsnü Akhan; nüfus artışı ve doğal kaynaklarda yaşanan yetersizlikler sonucunda tasarruf bilincinin yayılmasını sağlamanın, tüm ülkelerin ekonomik ve sosyal politikaları arasında ön sıralarda yer aldığını belirtirken, Türkiye’nin bu yıl başkanlığını üstlendiği G-20 kapsamında da finansal eğitimin en çok vurgulanan konular arasında yer aldığına dikkat çekti.

Doğuş Grubu olarak bireylerin gelirlerini ve birikimlerini akıllıca değerlendirip, bütçelerini doğru yönetme yetkinliklerini artırmaya yönelik iki ayrı finansal okuryazarlık projesi yürüttüklerine değinen Akhan; “İstanbul Finans Merkezi Yolunda Hedef 20 Bin Kadın” projesini 2012 yılında, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSMEK ortaklığında başlattıklarını ifade etti.

Akhan, projenin başlangıcından bu yana geçen geçen dört yılda; İstanbul’un 22 ilçesinde gerçekleştirilen 41 eğitimle toplam 20 bin kadına ulaştıklarını ifade ederken, katılımcıların tasarruf, bütçe, ihtiyaç gibi kavramları yeniden ele alarak aile ekonomisine daha fazla katkıda bulunmanın yollarını öğrendiğini söyledi. Projenin sürdürülebilir olması yönünde de önemli bazı girişimlerde bulunduklarını ifade eden Hüsnü Akhan; “20 bin kadın hedefiyle başlattığımız projemizin sürdürülebilirliği anlamında bazı önemli adımlar attık. Finansal okuryazarlık eğitimlerinin İSMEK bünyesinde sürekli bir kurs olarak kurgulanması amacıyla hazırladığımız eğitim modülünü Milli Eğitim Bakanlığımızın onayına sunduk. Uygun şartların oluşması durumunda, İSMEK müfredatına alınacak olan kurs programı ile çok sayıda kadınımız finansal okuryazarlık eğitimlerinden faydalanabilecek” dedi.

Akhan, Doğuş Grubu tarafından desteklenen bir diğer finansal okuryazarlık projesi olan 3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı hakkında da bilgi vererek, “İstanbul Finans Merkezi Yolunda Hedef 20 Bin Kadın’ kapsamındaki eğitimlere gösterilen ilgi, projemizi ailenin genç fertlerine ulaştırma konusunda bizlere cesaret verdi. Bu cesaretle, aile bütçesinde önemli paya sahip olan çocuklarımıza da paranın bir amaç değil araç olduğunu anlatmak için harekete geçtik.” dedi. Bu çerçevede, projenin ilköğretim öğrencilerine aktarılacak bir formata dönüştürüldüğünü ifade eden Akhan, 2013 yılında Para Durumu ve Finansal Okuryazarlık Erişim Derneği’nin (FODER) iş birliği ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın katkılarıyla 4. sınıf öğrencilerine, 3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı’nı başlattıklarını söyledi.

Akhan, sözlerine şöyle devam etti: “Bu eğitimler sadece çocukları değil, veli ve sınıf öğretmenlerini de kapsıyor. Program çerçevesinde hayal, hedef, tasarruf gibi kavramlar derinlemesine öğretiliyor. 2012 yılında başlattığımız bu eğitim programı ile 2017 sonunda ülke çapında 500 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. Eğitimlerimizin olumlu sonuçları doğrultusunda, 3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı’nın ders olarak da Milli Eğitim Bakanlığımızın müfredatına girmesi konusunda gerekli çalışmaları başlattık” dedi.

 

REKLAM ALANI