Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Diyarbakır’a “Barış Sürecine” 5 yıldızlı yatırım desteği

Diyarbakır’a “Barış Sürecine”  5 yıldızlı yatırım desteği
24 Mayıs 2013 07:46
A+
A-

Diyarbakir_Proje_02 

Hamzalar Tekstil,Diyarbakır’ın Çermik İlçesi’ne 5 yıldızlı Termal Tatil Köyü kazandırıyor. Hamzalar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Öner,  tesisin inşaatına bu yıl içinde başlayacaklarını söyledi.

Hamzalar Tekstil, kaplıcaları ile bilinen Diyarbakır’ın Çermik ilçesine 5 yıldızlı termal tatil köyü kazandırıyor. 300 bin metrekare alana yapılacak olan 5 yıldızlı termal tatil köyü içerisinde; devremülk, kaplıca, SPA merkezi, aquapark, çocuk eğlence merkezi, hayvanat bahçesi,  AVM, sağlık merkezi, ibadethaneler (cami, sinagog, cemevi, kilise) ve 5 yıldızlı kongre & SPA oteli yer alacak.

Hamzalar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Öner, bölgeye yapacağı yatırımla ilgili olarak Diyarbakır, Siirt, Elazığ, Adıyaman, Malatya ve Gaziantep illerinde valilik, belediyeler ve kaymakamlıkları ziyaret ederek projesini tanıttı. 

Çermik İlçesi’nde yapılacak olan tesisin sağlık turizmine katkısının çok önemli olduğunu vurgulayan Öner, ilçede bin 200 yataklı pansiyon olmasına rağmen 100 bine yakın insanın yaz aylarında burada konakladığını söyledi.

Bu yıl içinde temeli atarak, inşaata başlayacaklarını belirten Öner, şunları kaydetti:  “Kaplıca suyunun sağlık turizmine kazandırılması bölge ve ülkeye önemli bir değer katacak. 18 ay sonra ilk etabını teslim edeceğiz. Güneydoğu’nun sağlık turizmi için böyle bir çalışmaya ihtiyacı vardı. Biz birinci sınıf 5 yıldızlı kaplıca tatil köyünü, SPA merkezini ve 5 Yıldızlı Kongre & SPA otelini bölgemize kazandıracağız. Ayrıca yapımına başlayacağımız tesis Ortadoğu, Kuzey Irak ve Avrupa’dan da şimdiden talep görmeye başladı.”

Diyarbakir_Proje_03.jpgDiyarbakir_Proje_04.jpg

Diyarbakir_Proje_01.jpg

 

 

REKLAM ALANI