Dolar 32,5209
Euro 34,7484
Altın 2.495,06
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Destek Patent’in üniversite seminerleri devam ediyor

Destek Patent’in üniversite seminerleri devam ediyor
12 Mart 2013 08:12
A+
A-

BoraErguvar_DestekPatent2-1

 Destek Patent, Uludağ Üniversitesi’nde marka ve patenti önemini anlattı

 Destek Patent 2012 yılında üniversitelerde gerçekleştirdiği marka koruma ve patent hakları ile ilgili seminerleri 2013 yılında da sürdürmeyi ve akademisyenleri patent konusunda bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor.

Destek Patent yöneticisi Bora Erguvan Uludağ Üniversitesi’nde akademisyenlere marka ve patent tescilinin önemini aktardı.

 Destek Patent Ürün Geliştirme Yöneticisi Bora Erguvan, Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi personeline Fikri Sınai Hakların Yönetimi ve Lisanslama” konusunu anlattı. Seminerde özellikle Patent Kanunu’nda yapılacak yeni düzenlemelerin ardından üniversitelerin de patent alabilecek olması konusundaki bilgiler paylaşıldı.

Eğitimde, patent , teknoloji transferi ve lisanlama gibi konularda detaylı bilgilerin aktarıldığı ve toplamda 14 saat süren eğitim sonrası katılan akademisyenlere sertifika verildi. Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Genel Müdürü Prof. Dr. Zeynep Kahveci eğitim sonrası Bora Erguvan’a teşekkür sertifikası sundu. Bora Erguvan, üniversitelerde sinai mülkiyet hakları bilincinin yaygınlaştırılması ve TTO’ların amaçlarına uygun olarak çalışmasına destek olmak için 2013 yılında üniversiteler bünyesindeki eğitimlerini sürdüreceklerini söyledi.

 Destek Patent üniversitelerle yan yana

Bora Erguvan, Destek Patent’in üniversiteler ve akademisyenlerle her zaman yakın çalışan Türkiye’nin lider patent ve marka tescil danışmanlık şirketi olduğunun altını çizerek, üniversitelerde yapılan tez ve teknolojik fikirlerin korunması için çeşitli seminerler verdiğini belirtti. Destek Patent, 2013 yılında farklı üniversitelerde düzenleyeceği seminerlerle Türkiye’nin ihracat hedeflerinde yapacakları nitelikli çalışmalarla kilit rol oynayan üniversitelerin, patent hakkında bilinçlenmesini sağlamayı hedefliyor

Amacımız patent bilincini yerleştirmek

Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz: “Destek Patent olarak üniversitelerle sürekli yakın ilişki içindeyiz. Seminerlerimiz sayesinde üniversitelerde patent bilincini yerleştirmeyi hedefliyoruz. Yenilenen Patent Kanunu’nda üniversitelerin patent sahibi olmasına yönelik düzenlemeler sayesinde patent müracat sayıları ciddi derecede artacak. Ayrıca akademisyenler yaptıkları buluşların karşılıklarını alabilecek. Seminerlerimizin patent başvurusu yapmak isteyen akademisyenlere ışık tutacağından eminiz” dedi.

Seminerler yeni Patent Kanunu’nu destekliyor

Geçtiğimiz yıl yoğun ilgi gören seminerlerde hem akademisyenlere hem de üniversite öğrencilerine patent ve marka tescili konusunda bilgiler verildi. Seminerlerde patent hakkında verilen genel bilgilerin yanı sıra akademisyenlere buluşlarını ne şekilde koruyabilecekleri, hangi buluşlara patent alabilecekleri ve süreçlerin nasıl işlediği anlatıldı. Ayrıca girişimci adaylarına dünya ile rekabette markanın önemi açıklandı.

REKLAM ALANI