Dolar 32,5576
Euro 34,8984
Altın 2.434,51
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Derneklerin önünü açmak için pek çok girişimde bulunduk

Derneklerin önünü açmak için pek çok girişimde bulunduk
31 Mayıs 2013 08:22
A+
A-

aydin-1

Eski İçişleri Bakanlarından AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, hükümetleri döneminde derneklerin önünü açmak için çok sayıda girişimde bulunduklarını bildirdi.

Aksu ile eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, TÜGİAD Genel Başkanı Ali Yücelen, Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Başkanı Nezih Allıoğlu, TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak, AFİDER Başkanı Selçuk Karakaya ile çok sayıda TÜGİAD Ankara üyesi, önceki hafta Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanlığına seçilen Barış Aydın’ı Barışkent&BA Grup’taki ofisinde ziyaret etti.

Abdülkadir Aksu, STK’ların Türkiye’nin en önemli dinamiklerinden biri olduğunu, özellikle İçişleri Bakanlığı döneminde derneklerin işlerini kolaylaştırma, etkinliklerini artırma adına ciddi çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Yeni Dernekler Yasası ile derneklerin daha faal çalışmaya başladıklarının altını çizen Aksu, şunları söyledi:

“İçişleri Bakanlığı olarak bakanlık yaptığım dönemde derneklerin önünü açmak için pek çok girişimde bulunduk. Dernek Daire Başkanlığı kurarak, derneklerin işlerini büyük oranda kolaylaştırdık. Dernekler bir başlarına ya da kendi aralarında iş yapabilirler dedik. Kanunlarda belediyeler ve Özel İdare, STK’larla proje yapabilir maddesini koyduk. Burada bulunarak birbirimizi daha yakından fırsatı buluyoruz. Hepinize Türkiye’ye katkılarınızdan ötürü teşekkür ediyorum.”

-Özal’ın farkı-

Eski Başbakanlardan Akbulut ise, Türkiye’nin en önemli hamlelerinden birini Turgut Özal ile yaptığını, Özal sayesinde Türkiye’de insanların kendilerine olan güvenlerini artırdığını söyledi.

Özal’ın iş adamlarına seslendiğinde ‘Elinize çantanızı alın, yurt dışına gidin,  malınızı satın’ dediğini anımsatan Akbulut, “Cumhurbaşkanlığı yaptığı dönem yurt dışına giderken, iş adamlarını yanında götürüp, yabancı iş adamlarıyla tanışmalarına vesile olur, ülkeleri tanımalarında yardımcı olur ve ticaretin gelişmesine katkıda bulunurdu. Bu, dışa açılmanın ayak sesiydi” diye konuştu.

Akbulut, 10 milyar Dolar’lık ihracata ulaşıldığında duydukları sevinci dile getirerek, şöyle devam etti:

“Bugünleri görmek çok güzel. Ülkenin, ailelerinizin, çocuklarınızın geleceği için iş adamları olarak yükü sırtlayıp götürmelisiniz. Burada bir araya gelmekten ve sizleri görmekten mutluluk duydum. Hepinize teşekkür ediyorum.”

ASİAD Başkanı Barış Aydın da, şirketi Barışkent’te başkanlığını yaptığım TÜGİAD Ankara ve ASİAD üyeleri ile bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Başkanlıklarını gönüllü olarak yaptığım dernekler sayesinde arkadaşlıklar, dostluklar pekişirken, sosyal sorumluluk projelerinin de en iyi şekilde devam etmesini sağlıyoruz. Ali Yücelen TÜGİAD’a başkan olduğundan beri daha çok yol aldık. Önümüzdeki hafta TÜGİAD Ege Şubesi’ni açacağız” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI