Dolar 32,5609
Euro 34,7605
Altın 2.492,10
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Deri’n fikirler görücüye çıktı

Deri’n fikirler görücüye çıktı
14 Nisan 2013 13:42
A+
A-

 

 deri3

Genç tasarımcılardan muhteşem tasarımlar geldi

 Türkiye’deki deri endüstrisinin tasarım ve üretim kalitesini simgeleyen ürün kimliğini desteklemek, Türkiye’de üretilen derilerin kullanım olanaklarını arttırmak, deri sektöründe uygulanabilir özgün fikirler geliştirmek, genç yeteneklere destek vererek uzun vadede ülkemizdeki deri sektörüne katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl 3. Kez düzenlenen, “Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması”nda finale kalan tasarımlar görücüye çıktı.

 “3. Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması”nda finale kalan tasarımcıların eserleri için Ege İhracatçı Birlikleri’nde workshop düzenlendi. Dünyaca ünlü tasarımcılar Ümit Ünal ve Hatice Gökçe’nin de aralarında bulunduğu sektör temsilcileri genç tasarımcılara tasarımların daha güzel hale gelmesi için tüyolar verdi.

 Toplantıda konuşan Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, Türkiye’de bir sektörün tüm unsurlarını barındıran tek tasarım ve üretim yarışmasının “Deri Tasarım ve Üretim Yarışması” olduğunu, deri sektöründe deri giysi, ayakkabı, çanta ve aksesuarlarını kapsayan bir tasarım yarışmasına imza attıklarını kaydetti.

 Deri ürünlerinin pahalı olmakla birlikte sevilen ve tercih edilen ürünler olduğuna dikkati çeken Galiko, “Özellikle kadınlar deri ürünlerine daha fazla rağbet ediyor. Bu nedenle deri ürünlerinin daha titizlikle hazırlanması gerekiyor. İtalya’da alımgücü son ekonomik krizde 17 yıl geriye gitmesine rağmen markalı deri ürünleri satışı geçen yıl yüzde 41 arttı. Kalite ve deri birleşince marka ile de birleşince başarı geliyor. Türk tasarımcılarının dünyada öne çıkmış moda merkezleri Milano, Londra, Newyork ve Paris’teki tasarımcılardan hiçbir eksiği yok” diye konuştu.

 Dünya genelinde deri sektöründe 160 milyar dolar ticaret hacmi olduğunu vurgulayan Galiko şöyle devam etti: “Türk deri sektörü 160 milyar dolarlık pastadan 3.5 milyar dolarlık bir pay alıyor. Dünya’da 50 milyar dolarlık ayakkabı satılırken biz 400 milyon dolarlık ayakkabı ihraç edebiliyoruz, dünya genelinde 17-18 milyar dolarlık deri giysi ihracatı varken biz bu rakamdan 600 milyon dolar pay alabiliyoruz. Bu rakamları çok daha fazla arttırmamız mümkün. İnandığınız takdirde başarılı olursunuz, inanırsanız önünüz açık.”

 Tasarımcıların yaptıkları güzel işlerin tasarımcıların önüne geçtiğine dikkati çeken Dünyaca ünlü tasarımcı Ümit Ünal, güzel tasarım ve bu tasarımı pazarlamanın bir bütün olduğunu kaydetti.

 Dünya’da İstanbul’un bir moda merkezi olmasının ütopya olduğunu ifade eden Ünal, Genç tasarımcılara; “Kimse İstanbul’un bir moda merkezi olmasını beklemiyor ancak Türk tasarımcılarının fikirlerinin dünyada bir yer bulacağını herkes biliyor ve bekliyor. Sizleri yeni dönemde iş ortağı olarak görüyorum. Dünya genelinde ortak işler yapacağımızı düşünüyorum” şeklinde seslendi.

 Ünlü Tasarımcı Hatice Gökçe ise, kendisinin de bir deri tasarım yarışması ile sektöre adım attığını, Türkiye’nin bir dünya markası çıkaracaksa bu sektörden çıkaracağına inandığını ifade etti. Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’na katılan gençlerin çok başarılı çalışmalara imza attığını gözlemlediğini dile getiren Gökçe, “Şu anda büyük bir deneyim kazanıyorsunuz. Önümüzdeki süreçte bu deneyimin daha da farkına varacaksınız. Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’ni bu güzel organizasyonundan dolayı kutluyorum” dedi.

 “3. Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması”nın final organizasyonu Rönesans Ajans – Akif ÖRÜK’ün koreografisinde 23 Mayıs 2013 akşamı İzmir Arena’da gerçekleştirilecek.

REKLAM ALANI