Dolar 32,5995
Euro 34,7919
Altın 2.496,49
BİST 9.444,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

DenizBank’tan enerji verimliliğine ve yenilenebilir enerjiye özel kredi

DenizBank’tan enerji verimliliğine ve yenilenebilir  enerjiye özel kredi
27 Mart 2013 13:12 | Son Güncellenme: 13 Mayıs 2013 22:02
A+
A-

JBIC

DenizBank, Japon Uluslararası İşbirliği Bankası (JBIC) ile yaptığı işbirliği çerçevesinde KOBİ’lere, ‘Ekonomik Büyüme ve Çevre Koruma Projeleri Küresel Aksiyon Programı’ kapsamında enerji verimliliğini artırmaya yönelik 25 milyon dolar tutarında kredi sağlayacak

Sahip olduğu finansal portal anlayışıyla müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun ve yenilikçi çözümler sunan DenizBank, enerji verimliliği ve sürdürülebilir enerjiyle ilgilenen KOBİ’ler için yeni bir kaynak daha sağlıyor. Bu çerçevede 27 Mart 2013 tarihinde, DenizBank ile Japon Uluslararası İşbirliği Bankası (JBIC) arasında 25 milyon dolar tutarında bir kredi anlaşması imzalandı. Bu yeni kredi sözleşmesine, The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, Ltd. (BTMU) ve Mizuho Corporate Bank, Ltd. ortak finansör olarak katıldı. DenizBank’ın temin ettiği söz konusu kredi, ‘Ekonomik Büyüme ve Çevre Koruma Projeleri Küresel Aksiyon Programı (GREEN)’ kapsamında yer alıyor.

Kredi ile ilgili olarak DenizBank Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen imza törenine DenizBank Yönetim Kurulu Üyesi Wouter Van Roste, Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Bora Böcügöz ile JBIC’nin Londra Ofisi Baş Temsilcisi ile Londra ofisi ve Tokyo genel müdürlüğünden üst düzey yetkililer katıldı.

DenizBank yine bir “ilk”e imza attı

JBIC, GREEN programı ile, 2010 senesinde EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) ve Denizbank arasında imzalanan ‘Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı (TurSEFF)’ programına 20 milyon dolar ile ortak finansör olarak katılmıştı. Denizbank, yapmış olduğu bu anlaşmayla JBIC’nin Nisan 2010’da geliştirdiği GREEN programı kapsamında kredilendirilen ilk banka unvanını kazanmıştı. JBIC, ayrı programının devamında işbirliği yapmak üzere ikinci kez Denizbank’ı seçmiş oldu. DenizBank bu krediyi enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji yatırımlarında faaliyet gösteren KOBİ’lere sunacak. Denizbank, JBIC’ten sağladığı bu yeni kaynak ile birlikte, 2013 sene sonuna kadar uluslararası kalkınma bankalarından sağladığı toplam finansman tutarının 3,2 milyar TL’ye ulaşmasını bekliyor.

İmza töreninde konuşan DenizBank Genel Müdür Yardımcısı Bora Böcügöz, “Japon Uluslararası İşbirliği Bankası ile imzalanan bu ikinci kredi anlaşmasıyla yenilenebilir enerji yatırımları ve enerji verimliliği projelerine kredi sağlayacağız. Bildiğiniz gibi enerji verimliliği ve yenilebilir enerji yatırımları ülkemizin bugünü ve geleceği adına büyük önem taşıyor. Bu nedenle, Denizbank olarak bugüne kadar yurtdışı piyasalardan sürdürülebilir enerji finansmanında kullanılmak üzere 240 milyon dolar tutarında kredi aldık. Müşterilerimizin sürdürülebilir enerji finansmanı projelerine ise 700 milyon dolar tutarında kaynak aktardık. Vereceğimiz destekle Türkiye’nin enerji yatırımlarının daha da gelişmesine önemli bir katkı sağlanmış olacak. Kredilendirme için kriterlere uygunluk taşıyan KOBİ’lerimizi sağladığımız bu kaynağı kullanmaya çağırıyoruz.” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,