Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Demir Romance’de konfor yüzde “100”, KDV yüzde “1”

Demir Romance’de konfor yüzde “100”,  KDV yüzde “1”
11 Şubat 2013 09:55
A+
A-

Demir

Demir İnşaat, Beylikdüzü’nün en merkezi konumunda inşaat çalışmalarına başladığı ve Mart sonunda lansman yapacağı Demir Romance projesi için uygulanacak KDV oranları ile ilgili tüm soru işaretlerini ortadan kaldırdı. Projedeki konut satışları yüzde 1 KDV ile devam ediyor.

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Yeniden belirlenen KDV oranlarının sektörümüze hem olumlu hem de olumsuz yansımaları olacaktır. Yeni KDV oranlarının; kat karşılığı anlaşmalarda firmaların pazarlık gücünü artıracağını düşünüyorum. Arsa sahipleri geri adım atacak, böylece yüzde 40-50 karşılığı olan arazilerde 3-5 puan arasında bir düşüş yaşanacaktır. Bu da sektöre olumlu yönde bir katkı sağlar. Olumsuz anlamda ise; yükselen oranlar maalesef kayıt dışılığı teşvik edecektir. Eksik ya da gayriresmi faturalama gündeme gelirken, devletin de vergi kaybı yaşayabileceğini söyleyebilirim. Dileğim sürecin en iyi şekilde yürümesi yönündedir.” dedi.

Demir İnşaat ve Demir Romance projesinden konut almak isteyenlerin KDV ile ilgili herhangi bir sorun yaşamayacağını belirten Hamit Demir, “Akıllı ev teknolojisi, sosyal donatıları ve konumlanması ile Demir Romance çok özel bir proje. Örnek dairelerimizin tamamlanmasıyla Demir Romance’in lansmanını Mart ayı sonuda yapacağız. Demir Romance projemizi 2015 yılında tamamlamayı planlıyoruz. Bu projeden konut alanlar sadece yüzde 1 KDV ödeyerek, bir çok projeye göre çok daha avantajlı olacaklar.” diyerek sözlerini bitirdi.

REKLAM ALANI