Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Deloitte Türkiye’de çalışanların %80’i Y kuşağı

Deloitte Türkiye’de çalışanların %80’i Y kuşağı
05 Aralık 2016 23:09
A+
A-

????????????????????????????????????

Deloitte Türkiye, 2016 yılında katıldığı 30’a yakın üniversite etkinliği sonrasında altı bin başvuru aldı. Geçtiğimiz aylarda da başvuruları değerlendirdi ve yeni dönemde işbaşı yapacak yeni mezun 200 çalışanını belirledi. Yapılan istihdam sonucu Deloitte Türkiye’de, Y Kuşağı çalışanlar tüm çalışanların dörtte üçünü geçti.

Denetim, vergi, danışmanlık, risk danışmanlığı ve finansal danışmanlık hizmetlerinde dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Deloitte, Türkiye ofislerinde çalışmaya başlayacak yeni ekip arkadaşlarını belirledi. Yıl içinde katıldığı etkinlikler sonrasında, Mart – Haziran 2016 tarihleri arasında altı bin yeni mezun başvurusu alan Deloitte Türkiye, Ekim ayında ailesine katılan ve yaş ortalaması 25 olan 200 yeni mezun ile 2017 yılına dinamik bir giriş yapmaya hazırlanıyor.

İşe alım ve değerlendirme süreçlerine ilişkin bilgi veren Deloitte Türkiye Yetenek Lideri Özlem Gören “Her yıl olduğu gibi bu yıl da 30’a yakın kampüs etkinliğine katılarak gençlerle bir araya geldik. Ziyaretlerimiz sonrasında aldığımız 6 bin başvuru, bu iletişimin ne kadar kuvvetli ve Deloitte Türkiye’nin alanında ne kadar sevilen bir kurum olduğunu ortaya koydu. Bu başvurular arasından 200 arkadaşımız İngilizce, video mülakat, genel yetenek, kişilik envanteri ve bire bir müdürlerimiz ve ortaklarımız ile görüşmeler gibi uzun ancak keyifli bir süreci başarı ile tamamlayarak Deloitte Türkiye ekibine katıldı. Ekim ayında başlayan oryantasyon sürecinin ardından Deloitte Türkiye olarak yeni ekip arkadaşlarımızla yeni döneme güzel bir başlangıç yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Her bölümde farklı uygulama ile işe alım

Farklı bölümlerimiz için farklı işe alım sistemleri kullandıklarını aktaran Gören sözlerine şöyle devam etti: “Örneğin, Finansal Hizmetler bölümünde ‘vaka çalışması’ yaptırırken, Vergi ve Hukuk bölümümüzde makale yazdırıyoruz. Yönetim Danışmanlığı bölümümüz için Ankara ve İstanbul’da dördüncü sınıf öğrencilerine yönelik ‘Danışmanlık Günü / Consulting Day’ adını verdiğimiz bir etkinlik düzenliyoruz. Bu etkinliğe katılan öğrencilerimiz beş üniversitenin kampüsünde yaptığımız danışmanlık sınavımıza katılıyor ve süreç başlamış oluyor.’’

200 yeni mezunun yaş ortalaması 25

Deloitte Türkiye’ye katılan 200 yeni mezun ile birlikte kurumun %80’ini Y Kuşağının oluşturduğunu vurgulayan Gören “Bu kuşağın en belirgin değerleri olan bireysellik, çeşitlilik, iyimserlik, neşe ve özgürlük kavramlarını yaşatabileceğimiz bir ortamda emin adımlarla ilerliyoruz. Çalışanlarımıza, toplumda ‘iz bırakacak bir etki yaratmak’ hedefiyle faaliyetlerine devam eden, cesur, kendine güvenli, inovatif bir kurumda; hayatlarının mesleğini icra etme olanağı sunuyoruz. Kendilerine, müşterilerine, şirketlerine katma değer yaratabilecekleri ama en çok da kendilerini takip edecek gelecek kuşaklara iz bırakabilecekleri bir çalışma alanı sağlıyoruz” dedi.

REKLAM ALANI