Dolar 32,5147
Euro 34,8095
Altın 2.430,83
BİST 9.716,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE PİRAMİTLEŞME PROBLEMİ GİDERİLMELİ

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE PİRAMİTLEŞME PROBLEMİ GİDERİLMELİ
02 Nisan 2014 06:58 | Son Güncellenme: 02 Nisan 2014 06:59
A+
A-

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD Otomotiv Sektör Kurulu Başkanı Cengiz Arslan, Otomotiv Sektöründe yaşanan daralma riskine vurgu yaparak en azından bazı adımlar atılması gerektiğini ve bu adımların da ekonomik yapıya zarar vermeden gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

OTOMOTIVCENGIZARSLAN

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği MÜSİAD Otomotiv Sektör Kurulu Başkanı Cengiz Arslan, Otomotiv Sektöründe yaşanan daralma riskine vurgu yaparak en azından bazı adımlar atılması gerektiğini ve bu adımların da ekonomik yapıya zarar vermeden gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Arslan “Yaşanan ekonomik olaylar göstermiştir ki, sadece Türkiye ekonomisi değil dünya ekonomisi artık kırılgan ve hassastır. Özellikle 1980 sonrası süreçte küreselleşme olgusu birçok yeni ekonomik enstrümanla birlikte aynı anda birçok makro ülke verisini etkileyebilmektedir. Türkiye ekonomisinin de zaman zaman bu tür normal küresel ekonomik gelişmelerden etkilenme olasılığı gayet doğaldır.

Fakat 2001 Şubat krizi sonrası izlenen para ve maliye politikalarıyla hiç olmadığı kadar mukavemetli hale gelen sağlam ekonomik yapımız, normal olmayan suni ekonomik hareketliliklerle dalgalandırılabilmektedir.Gezi olayları ve 17 Aralık sonrası yaşanan süreç kur artışına neden olmuş açıklanan ÖTV oranları da zaten daralma riski taşıyan sektörü biraz daha zorlamıştır. PİRAMİTLEŞME PROBLEMİ GİDERİLMELİ Fakat, temennimiz odur ki, seçim sonrası yaşanacak pozitif ivme ile, kurlarda meydana gelecek düşmeler neticesinde artışların Bakanlar Kurulumuz tarafından yeniden gözden geçirilerek revize edileceğine umutla bakıyoruz. İfade edilmesi gereken bir diğer teknik husus ise; sıfır araç satışlarında çıplak fiyata uygulanan önce ÖTV ve bu ÖTV li rakama uygulanan %18 lik KDV nin neden olduğu vergi piramitleşmesi probleminin giderilmesi için yasal düzenleme adımı atılması gerekliliğidir. Burada, vergili fiyat üzerinden vergi hesaplanması sözkonusu olmaktadır ki, sözkonusu durum vergi yükünü bir hayli artırmaktadır.” diyerek görüşlerini ifade etti.

REKLAM ALANI