Dolar 32,3753
Euro 35,0555
Altın 2.326,55
BİST 9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Daha hızlı yüklenen siteler, daha fazla organik trafik

Daha hızlı yüklenen siteler, daha fazla organik trafik
15 Aralık 2013 08:51
A+
A-

SerkanSevim
Sitelerin yüklenme hızını yüzde 43’e kadar artıran Aksela kullanıma sunuldu

Türkiye ve MENA bölgesindeki tek site hızlandırma servis sağlayıcısı olan Medianova tarafından geliştirilen Aksela kullanıma sunuldu. Web sitelerini ve web uygulamalarını farklı tarayıcı ve cihazlara göre optimize eden Aksela, yüklenme hızında yüzde 43’e kadar artış sağlıyor. Bu hız, sitelerin arama motorlarında üst sıralarda listelenmelerini sağlayarak organik trafiğin artışında önemli rol oynuyor.

Küresel çapta streaming ve bulut bilişim hizmetleri veren Medianova, web sitelerinin ve web uygulamalarının yüklenme hızını artıran hızlandırma platformu Aksela’yı kullanıma sundu. Aksela, siteleri ve uygulamaları farklı tarayıcı ve cihazlara göre optimize ederek, yüzde 43’e kadar daha hızlı yüklenmelerini sağlıyor.

Aksela’nın sağladığı yüklenme hızı artışı, web sitelerinin SEO değerini artırarak, arama motorlarında daha üst sıralarda gösterilmelerine de yardımcı oluyor. Bu da organik trafikte yüzde 37’ye kadar artış elde edilmesine yardımcı oluyor. Aksela ayrıca, ziyaretçilerin sitede geçirdiği süreyi yükseltirken ve ‘bounce rate’i de düşürüyor.

Nasıl çalışıyor
Bir internet sitesinin dijital varlığı olarak adlandırılan görsel, CSS, Javascript gibi bileşenler CDN üzerinden servis edildiğinde önemli oranda sıkıştırma ve optimizasyon sağlanıyor. Bu da hızı beraberinde getiriyor. Aksela ise, CDN’e ek olarak dinamik sayfaların kodlarını anlık olarak yeniden oluşturarak sitenin boyutunu yüzde 43’e varan oranda küçültüyor; Javascript kodlarını birleştiriyor ve yaptığı optimizasyonlar ile yüklenme hızını artırıyor.

Kolay fayda ölçümü
Kullanıcılar gerçek ortama geçiş yapmadan önce Aksela’nın getirilerini anında test edebiliyorlar. Tanımlanan subdomain’in Aksela’ya entegre edilmesi sayesinde, site boyutunun ne kadar küçüldüğü ve hızlandığı yayına alınmadan görülebiliyor.

Eski nesil hosting sistemlerine entegre edilebilen Aksela, tüm CDN servis sağlayıcıları ile entegre çalışarak CDN hizmetinin verimini artırıyor. Statik, SSL ve dinamik olmak üzere tüm site ve web uygulamalarında etkili olan platform, network ve kaynak kod seviyesinde anlık olarak optimizasyon sağlıyor. Mobil platformlarda da kullanılabilen Aksela’nın etkisinin anlık olarak ölçülebilmesi ise kullanıcılara önemli avantajlar getiriyor.

Türkiye ve MENA bölgesindeki tek site hızlandırma servis sağlayıcısı olan Medianova tarafından geliştirilen Aksela, network, CDN, kod ve tarayıcı ile SLA bileşenlerinden oluşuyor. Medianova, yerel ve stratejik noktalarda konumlanmış sunucuları ve teknik uzmanları ile Aksela kullanıcılarına 7/24 destek hizmeti sunuyor.

REKLAM ALANI