Dolar 32,5881
Euro 34,7593
Altın 2.507,05
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Çözüm Kumbarası gençler için yollarda

Çözüm Kumbarası gençler için yollarda
08 Mart 2014 09:44
A+
A-

CozumKumbarasi2

 Türkiye’de bugüne kadar gerçekleştirilen en kapsamlı sosyal inovasyon projesi olan Çözüm Kumbarası’nın üniversite roadshowları Ege Üniversitesi’nde başladı.

Teknoloji lideri Intel’in Aralık ayında başlattığı Çözüm Kumbarası, Türkiye’nin gençlerini Türkiye’nin geleceğini değiştirmeye davet ediyor. Türkiye’nin en kapsamlı sosyal inovasyon projesi olan Çözüm Kumbarası projeyi gençlere tanıtmak ve katılımlarını teşvik etmek amacıyla üniverisiteleri geziyor. İlk durak Ege Üniversitesi, 250’ye yakın öğrenci katılımıyla başladı.

Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın roadshow etkinlikleri için “Intel gençlere çok güveniyor. Onların heyecanlarını, genlerindeki tutkuları toplumsal değerlere dönüştürmelerine imkân sağlıyor. Çözüm Kumbarası projesiyle sosyal inovasyonu hedeflememizin temelinde de bu var. Türkiye’nin toplumsal sıçraması için en büyük güç gençlerimiz. İçlerindeki yaratıcılığı ve potansiyeli keşfetmeleri ve geliştirmeleri için destek oluyoruz” dedi.

Roadshow kapsamında tüm üniversitelerde Ashoka tarafından, katılımcıların kendi sosyal girişimcilik ve sosyal inovasyon projelerinin hazırlanmasında yol gösterecek bir atölye çalışması da gerçekleştiriliyor.

Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın’ın katılımıyla bir sonraki durak 10 Mart’ta Ankara Ortadoğu Teknik Üniversitesi olacak. Etkinlik 13 Mart’ta İstanbul Teknik Üniversitesi12 Nisan’da Eskişehir Anadolu Üniversitesive 30 Nisan’da da Kayseri Erciyes Üniversitesi ile devam edecek…

Çözüm Kumbarası Projesi nedir?

Intel; Ashoka, Endeavor ve Galata İş Melekleri (GBA) işbirliği ile genç fikirleri desteklemeye yönelik yeni sosyal inovasyon projesi“Çözüm Kumbarası”nı hayata geçiriyor. Çözüm Kumbarası; gençlere, proje geliştirme eğitimleri, işbirliği fırsatları, mentorluk ve yatırım desteği sunarak iş çözümlerini hayata geçirmede gerekli tüm aşamalarda destek olan Türkiye’de gerçekleştirilen en kapsamlı girişimcilik ve sosyal inovasyon projesi. Proje kapsamında gençlerin teknolojiyi kullanarak farklı alanlarda toplumsal fayda sağlayacak yenilikçi iş çözümleri, www.cozumkumbarasi.com sitesinde biriktirilecek, fikirlerin hayata geçmesi için gerekli süreçler yönetilecek.Çözüm Kumbarası platformu ile Türkiye çapında yaklaşık 250 bin öğrenciye de ulaşılması, sosyal girişimcilik ve teknolojinin toplumsal fayda için kullanılması konularında farkındalık yaratılması hedefleniyor.

 

REKLAM ALANI