Dolar 32,5065
Euro 34,9070
Altın 2.425,83
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Çin Küresel Büyümenin İtici Gücü Olmaya Devam Edecek

Çin Küresel Büyümenin İtici Gücü Olmaya Devam Edecek
25 Temmuz 2017 13:58
A+
A-

Uluslararası Para Fonu IMF’nin Baş Ekonomisti Maurice Obstfeld, Çin’in küresel ekonomik büyümenin başlıca itici gücü olmaya devem edeceğini söyledi.

Maurice Obstfeld, Çin ekonomisinde korunan güçlü ve istikrarlı büyümenin dünya ekonomisi için son derece büyük önem taşıdığını ifade etti.

Obstfeld, bu yılın ilk yarısında Çin ekonomisinde güçlü bir büyüme görüldüğünü ve ikinci çeyreğinde kaydedilen yüzde 6,9’luk büyüme oranının yine beklentinin üstüne çıktığını kaydetti.

Çin’in küresel ekonomik büyümede önemli katkısı olduğuna dikkat çeken Maurice Obstfeld, Çin ekonomisindeki güçlü büyümenin dünyanın, özellikle Asya bölgesinin büyümesini hızlandırdığını ifade etti.

Maurice Obstfeld Çin ekonomisinde yapısal reformların yapıldığını hatırlatarak, dünya için önemli olanın Çin’deki güçlü büyüme oranının korunmasının yanı sıra, Çin’in istikrarlı ve sürdürülebilir bir şekilde büyümeye devam etmesi olduğunun altını çizdi.

Çin ekonomisinin kredi artışının hızlı olması gibi risklerle karşı karşıya kaldığını, ancak Çin hükümetinin bu sorunun farkında olduğunu ve IMF ile yapıcı işbirliği dahil bir dizi önlem almaya başladığını kaydetti.

REKLAM ALANI