Dolar 32,5463
Euro 34,9130
Altın 2.428,86
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Cardtek USA, ABD’de finans sektörünü EMV geçişe hazırlıyor

Cardtek USA, ABD’de finans sektörünü EMV geçişe hazırlıyor
25 Haziran 2013 08:04
A+
A-

Gokhan_Inonu

Cardtek Group’un ABD’deki şirketi Cardtek USA’de başkanlık görevine atanan Gökhan İnönü, ABD pazarına grubun global tecrübe ve bilgi birikimini aktaracak.


Daha önce Cardtek Group Satış ve Kanal Yönetiminden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışan Gökhan İnönü, 2011 yılında Chicago merkezli açılan Cardtek USA’nın başkanlık görevine atandı. İnonü yeni görevinde tüm Amerika kıtasının idari, teknik, satış/kanal ve ortaklık yönetiminden sorumlu olacak.
İnönü’nün Başkan olarak atanması ile birlikte Cardtek USA kadrosunun daha da güçlendirileceği yönünde grubun kararlılığı bir kez daha gösterilmiş oldu. Bu atama, satış, teknik ve idari kadrolarda yeni alımların yapılacağının da habercisi olma özelliği taşıyor. Cardtek USA imza aşamasına gelen görüşmeler neticesinde 2013 yılının üçüncü çeyreğinden itibaren büyük bankalar ve operasyon şirketleri ile portföyünü zenginleştirirken EMV (Europay, Mastercard, Visa) geçiş hazırlığı içinde olan Amerika kıtasındaki tüm ülkelerde, başta ABD’nin kendisi olmak üzere, tüm Cardtek Group şirketlerinin ürünlerini tanıtıp satacak, kurulumlarını yaparak iş ortakları edinecek. Cardtek USA öte yandan işbirliği içinde olduğu MasterCard ile bu bölgede NFC (Near Field Communication-Yakın Alan İletişimi) konusunda çalışmalar yürütecek.
2013 sonuna kadar dünya çapında ses getirecek en az iki projeye imza atacaklarının altını çizen Cardtek USA Başkanı Gökhan İnönü, Cardtek USA’i tüm Amerika kıtasında bilinir, tercih edilir bir çözüm ortağı haline getirmek amacında olduklarını söyledi. İnönü şöyle devam etti: “Cardtek USA Cardtek Grubun global tecrübesi ve bilgi birikimini Amerika kıtasına taşıyor. Grubun geniş ürün yelpazesi ile Amerika’nın EMV geçişinde etkin çözümler sunarken bilgi ve tecrübemizi, iş ortaklarımıza ve müşterilerimize aktararak ödeme sistemlerinin gelişmesine de katkı sağlıyor olacağız. Bu amaçla Mart 2013’te Kanada’da yaklaşık 35 yıldır IT konusunda faaliyet gösteren bir şirket ile Stratejik İşbirliği anlaşması imzaladık. Paragon, Zebra ve Matica ile de varolan anlaşmalarımızın kapsamını genişleterek desteklediğimiz çözüm ortağı ürün ailesini zenginleştirdik ve globalleştirdik. Hem Kuzey Amerika’da hem de Güney Amerika’da kart üretim tesisleri olan bir şirket ile anlaşma yaptık ve bu kanal üzerinden de Cardtek Group çözümlerini tüm kıtaya tanıtmaya başladık. Yıl sonuna kadar ödeme sistemleri konusunda çözüm sunan sektör firmaları ile birlikte hareket ederek ortaklık anlaşmaları imzalamak ve en az on ülkede tanınan ve bilinen bir ağ kurmak amacındayız.”
Cardtek USA 2014 yılı sonuna kadar yarısı Türk, diğer yarısı Amerika ya da kıta ülkesi vatandaşı olan en az 40 kişilik bir firma haline gelmeyi öngörüyor. Bakım ve kurulum konusunda bu amaçla hizmet veren mevcut şirketlerle anlaşmalar yapacak olan Cardtek USA, bu bağlantılarla ve partner/network yapısı ile kendi personeline ek olarak yaklaşık 200 kişilik bir kadro ile faaliyet gösterecek.

 

 

REKLAM ALANI