Dolar 32,5593
Euro 34,9449
Altın 2.427,80
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Çalışanların yarıya yakını yeni yılda yöneticisinin değişmesini istiyor

Çalışanların yarıya yakını yeni yılda yöneticisinin değişmesini istiyor
21 Aralık 2014 15:51
A+
A-

Kadın çalışan

Yöneticiler, çalışanların motivasyonunda ve işten ayrılma kararında en etkili faktörlerin başında geliyor. Yenibiris.com’un anketine göre, çalışanların yüzde 40’ı bölüm yöneticisinden memnun değil ve onun gitmesini istiyor. Çalışanlar buna sebep olarak, yöneticinin ekibine karşı eşit mesafede olmamasını gösteriyor.

Türkiye’nin iş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com, çalışanlara yeni yılda işyerlerinde kimin değişmesini istediklerini sordu. Ankete katılan 2764 kişinin yüzde 40’ı “yöneticim değişsin” cevabını verdi. Çalışanlar bunun nedenini, yöneticinin, ekibindeki kişilere karşı objektif ve eşit mesafede olmaması olarak gösterdi. Ankette en fazla oyu alan ikinci gerekçe ise yöneticinin çalışanının yükselmesini desteklememesi.

Yöneticinizin neden değişmesini istiyorsunuz?

Yaptığım işi takdir etmiyor  % 11

Gelişmemi ve yükselmemi teşvik etmiyor  % 25

Ekibine karşı objektif ve eşit mesafede değil  % 30

İşinde başarılı olduğunu düşünmüyorum  % 11

Düzgün iletişim kuramıyor  % 15

Etik ve ahlak kurallarına uygun davranmıyor  % 8

 Çalışan önce eşit muamele istiyor

Yenibiris.com tarafından 2006’da yapılan benzer ankette çalışanlar en çok yöneticisinin kendisini takdir etmediğinden yakınmıştı. Anketi değerlendiren Yenibiris.com Yönetim Kurulu Üyesi Kâmil Özörnek, “Takdir edilmek, hâlâ önemli bir konu ancak anlaşılıyor ki bugün çalışanın önceliği, yöneticisinin kendisine önyargısız ve objektif bakması. Bölüm yöneticisinin kendisine farklı, başkalarına farklı davrandığını gören çalışan, bu durumdan olumsuz etkileniyor ve çok geçmeden başka bir iş arayışına giriyor. İkinci sırada gelen “gelişme ve yükselmemi teşvik etmiyor” şikayeti ise, yıllar önceki anketin katılımcılarının tersine, bugünkü profilin yani Y kuşağı çalışanların bu konuyu ne kadar önemsediğini gösteriyor” dedi.

EKONOMİ AJANDASI

 

REKLAM ALANI