Dolar 32,3658
Euro 34,9484
Altın 2.325,25
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Büyümesini yeni yatırımlarla sürdürüyor

Büyümesini yeni yatırımlarla sürdürüyor
20 Haziran 2013 09:18
A+
A-

SAMATIP

DÖRT KITADA, 1000’İN ÜZERİNDE HASTANENİN TERCİHİ SAMATIP HEDEF BÜYÜTTÜ

AKFA Holding Üretim ve Sanayi Grubu şirketlerinden SAMATIP, büyümesini yeni yatırımlarla sürdürüyor. Türkiye’de ilk hasta karyolası üretimini gerçekleştiren, teknoloji ve inovasyona verdiği önemle yarım asırdır sektörde birçok ilke imza atan SAMATIP, içerisinde showroom’u da bulunan 5 bin metrekare alana kurulu yeni fabrikasını açtı. Cirosunun yüzde 50’den fazlasını yurtdışı pazarlarda gerçekleştiren, hasta karyolasından ameliyat masasına, mobilyadan ilaç aracına kadar geniş bir yelpazede hastane ekipmanı üretimi yapan SAMATIP, yeni fabrikası ile üretim ve ciro hedefini üç katına çıkardı.

Üretim faaliyetlerine Türkiye’nin ilk hasta karyolası ile yarım asır önce başlayan SAMATIP, büyümesini yeni yatırımlarla sürdürüyor. Teknoloji ve üretime verdiği önem paralelinde sağlık sektörü için geliştirdiği ürünlerle birçok ilke imza atan SAMATIP, İstanbul İkitelli’deki 5 bin metrekare kapalı alana kurulu fabrikasının açılışını gerçekleştirdi.

“HEDEFİMİZ SAĞLIK SEKTÖRÜNDE DÜNYA MARKASI OLMAK”

Fabrikanın açılışında SAMATIP’ın 2012 yılında AKFA Holding bünyesine katılmasıyla birlikte büyük bir dönüşüm ve gelişim içine girdiğini belirten SAMATIP Genel Müdürü Tuncay Yazıcı, “Kurulduğumuz ilk günden itibaren teknoloji ve inovasyona verdiğimiz önemle birçok ilke imza attık. Bugün dört kıtada, 35 ülkede faaliyet gösteren ve cirosunun büyük bir bölümünü yurtdışı pazarlarda gerçekleştiren SAMATIP olarak, AKFA Holding’den aldığımız güçle hedeflerimizi daha da büyüttük. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz yeni fabrikamız ile sağlık sektöründe dünya markası olma hedefimize bir adım daha yaklaştık” dedi.

İstanbul İkitelli’deki yeni fabrikada acil servisten, ameliyathaneye, oksijen ünitelerinden, hasta karyolası, doğum yatağı ve sedyeye kadar 11 kategoride, 628 ürünün üretiminin üç kat daha hızlı gerçekleştirileceğine değinen Yazıcı, istihdam, tedarik zinciri, proje tasarım, pazarlama ve satış tarafındaki yeniden yapılanma ile ciro hedeflerini de üç katına çıkardıklarını ifade etti. Üretim faaliyetleri hakkında da bilgi veren Tuncay Yazıcı, yeni fabrika ile yılda 12 bin adet hasta karyolası, sedye, hasta yemek masası ve komodin; 15 bin adet hasta muayene masası üretim kapasitesine kavuştuklarını söyledi. Yazıcı 2013 yılında Güney Afrika, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Arap ülkelerindeki çalışmalara hız vereceklerini kaydetti.

“TEKNOLOJİK VE KURUMLARA ÖZEL ÇÖZÜMLERLE ÖN PLANDA OLACAĞIZ”

SAMATIP’ın yeni rotasının inovasyonla devam edeceğini belirten Tuncay Yazıcı, gerçekleştirilen 2.5 milyon dolarlık yatırımla sağlık ekipmanlarında daha teknolojik çözümler üreteceklerini söyledi. SAMATIP’ın yeni vizyonunda sadece hastane ekipmanları olmadığına da değinen Yazıcı, “Belirlediğimiz stratejiler doğrultusunda Türkiye’de ve dünyadaki hastaneler için anahtar teslim mobilya tasarımı, projeleri ve üretimini de Samadesign ile gerçekleştireceğiz. Bunun için İtalyan tasarımcılarla çalışmaya başladık. Tasarımlarımızla, hastanelere yeni bir soluk getireceğiz. Mobilya tarafındaki kreasyonumuzu tamamladık. Samadesign ile sektör odağımız da genişledi. Mobilya konusunda hastanelerin yanı sıra otel, okul ve iş merkezleri için de anahtar teslim projeler yapacağız. Mobilya için işbirliği yaptığımız İtalyan tasarımcılarımızla hastane ekipmanları gelişimi için de yoğun mesai harcıyoruz. 2014 yılında hem tasarım, hem de teknolojik olarak daha önce piyasada olmayan ve ilklerimiz arasında yer alacak olan hasta yataklarımızın satışına başlayacağız. SAMATIP olarak hedefimiz, Türkiye’de ve dünyada günümüz dünyasına yakışan, yeni teknolojilerle donatılmış hastaneleri kamuoyu ile buluşturmak” açıklamasını yaptı.

REKLAM ALANI