Dolar 32,5909
Euro 34,8629
Altın 2.504,91
BİST 9.682,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

‘Büyümek için tüketimi kısmalıyız’

‘Büyümek için tüketimi kısmalıyız’
24 Aralık 2014 09:27
A+
A-

Bendevi Palandöken

TESK Genel Başkanı Palandöken, 2015 yılında büyümenin yüzde 4’ün üzerine çıkması için tasarruflara dikkat çekti

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, gelecek yıl büyüme hızının yüzde 4’lerin üzerinde olması için tüketimin kısılmaması, bunun yerine lüks malların yurt içinde üretilmesi için etkin teşvik sisteminin uygulanması gerektiğini belirtti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, lüks tüketimi azaltmak amacıyla vergilerin artırılması yönünde çalışmalar olduğunu hatırlatarak, “Kurunun yanında yaşın da yanmaması için neyin lüks neyin ihtiyaç olduğunun iyi ayırt edilmesi lazım” ifadesini kullandı.

Lüks malların yurt içinde üretilmesi için etkin teşvik sistemi uygulanması gerektiğini belirten Palandöken, şunları kaydetti:

‘Lüks mal üretimine dikkat’

“Uluslararası anlaşmalar gereği ithalata ek vergi koyamıyoruz. Bu nedenle, otomotivde olduğu gibi, ithalatı yoğun olan lüks malların vergisini artırıyoruz. Bu sefer de yurt içindeki üretime darbe vuruyoruz. Bu da büyüme hızımızı olumsuz etkiliyor. 2015 yılında büyüme hızımızı yeniden yüzde 4’lerin üzerinde çıkarmak istiyorsak tüketimi kısmamalıyız. Bunun yerine lüks malların yurt içinde üretilmesi için etkin bir teşvik sistemi uygulamalıyız.”

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI