Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Bugünün ve geleceğin gözde meslekleri

Bugünün ve geleceğin gözde meslekleri
17 Temmuz 2017 10:22
A+
A-

Günümüzün popüler meslek dallarına ilişkin bilgi veren Eleman.net Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Duyarlar, yakın gelecekte ise yapay zeka ve robotik gibi alanların öne çıkacağını söyledi.

Son yılların en popüler meslek dallarına ilişkin bilgi veren Eleman.net Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Duyarlar, dijital pazarlama ve sosyal medyanın yanı sıra iş güvenliği, taşeron / fason yöneticiliği ve yazılım geliştirmeye yönelik pozisyonların hem adaylar hem de şirketler açısından talebin artış gösterdiği pozisyonlar olarak öne çıktığını söyledi.

Yapay zeka ve robotik, enerji ile biyolojik bilimlerin önümüzdeki yıllarda en çok önem kazanan iş alanları olması beklendiğini ifade eden Duyarlar, “Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde ise inovasyon ve gelişim uzmanlığı, internet gazeteciliği, mobil uygulama geliştirme, risk yöneticiliği, SAP/ERP danışmanlığı ve iş zekası uzmanlığı ve veri analistliği gibi mesleklerin yıldızının parlayacağını öngörüyoruz” dedi.

Geleceğin mesleklerinden birkaçı

Yapay zeka ve robotik:

Yapay zeka da tıpkı robotik gibi hayatın birçok alanında artan oranlarda kullanılmaya başladı. Robotiğe yönelik çalışmalar da gerçek robotlar üzerinde ve simüle edilmiş ortamlarda gerçekleştiriliyor. Yol planlaması, konumlandırma ve haritalama gibi çalışmaların yanı sıra robotların birbirleri ile koordinasyonları, diğer nesnelerle etkileşimleri, öğrenmeleri ve ortaklaşa çalışmaları da yapay zeka ile robotiği birleştiriyor.

Enerji:

Tüm dünyanın gündemindeki başlıklarda ilk sıralarda yer alan enerji konusu, özellikle yenilenebilir enerjiye yönelik teknolojilerin gelişmesi ve yatırımlarının artması ile birlikte yeni iş fırsatlarını da beraberinde getiriyor. Sektör, sadece mühendislere değil, alanlarında uzmanlaşmış satış ve pazarlama danışmanlarından teknisyenlere kadar birçok farklı pozisyona ihtiyaç duyuyor.

Biyolojik Bilimler:

Biyolojik bilimler alanında görev alanlar akademisyenliğin yanı Ar-Ge merkezlerinde, genetik laboratuvarlarında, tanılama alanında ve tarım, hayvancılık ve ilaç gibi birçok farklı sektörde çalışabiliyor.

İş zekası uzmanlığı ve veri analistliği:

Yeni stratejiler belirlemek ve yeni kararlar almak için veriyi en doğru şekilde analiz etmek, iş zekası teknolojilerinden yararlanmak isteyen şirketlerin en çok ihtiyaç duyduğu iki meslek dalı. Geleceğin altını olarak görülen veriyi en iyi sonuçları alacak şekilde kullanabilmek neredeyse tüm kurumların hedefi ve bunu yapabilmek için de bu iki konudaki uzmanlara olan talep günden güne artıyor.

REKLAM ALANI