Dolar 32,3773
Euro 35,0541
Altın 2.326,75
BİST 9.105,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

BKT Arnavutluk’un En İyi Bankası Seçildi

BKT Arnavutluk’un En İyi Bankası Seçildi
15 Temmuz 2013 06:54
A+
A-

 BKT_Euromoney (1)

Euromoney’den BKT’ye Ödül

Çalık Grubu’nun Arnavutluk ve Kosova’da faaliyet gösteren iştiraki BKT, Euromoney Dergisi tarafından Arnavutluk’ta yine yılın En İyi Bankası seçildi.

Çalık Holding ailesine yaklaşık 7 yıl önce katılan ve Arnavutluk ve Kosova’da faaliyet gösteren Banka Kombetare Tregtare (BKT), Arnavutluk halkına sunduğu çağdaş bankacılık hizmetleri ve finansal yönetim başarısı ile, daha önce kazandığı onlarca ödüle bir yenisini daha ekleyerek, Euromoney dergisi tarafından 2013 yılı için Arnavutluk’ta Yılın En İyi Bankası Ödülü’ne layık bulundu. Arnavutluk’ta sunduğu ürün ve hizmetlerle öncü rol üstlenen BKT, büyük ölçekli birçok uluslararası bankanın rekabetine rağmen, geçen sene de yine Euromoney tarafindan “Arnavutluk’ta Yılın En İyi Bankası” ödülünü kazanmıştı. Ödül, 11 Temmuz’da Londra düzenlenen bir törenle, Euromoney yetkilileri tarafından Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Usta ile Genel Müdür Seyhan Pencablıgil’e takdim edildi.

İş dünyası ve uluslararası bankacılık çevrelerince, finans sektörünün en prestijli yayın organlarından birisi olarak kabul edilen Euromoney dergisi, her yıl dünyada 100 kadar ülkenin bankaları arasından sadece birini ‘Ülkenin En İyi Bankası’ olarak ödüle layık buluyor.

Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Usta ödül ile ilgili şunları söyledi: “Büyümemizdeki istikrar, karlılığımızdaki sürdürülebilirlik, yenilikçi ürünlerimiz ve yüksek hizmet kalitemizin takdir görmesi, bizleri, tüm yöneticilerimizi ve çalışanlarımızı başarıya motive eden, büyük önem verdiğimiz bir unsurdur. BKT gösterdiği başarılı performans ile üst üste ikinci kez Euromoney tarafından en iyi banka ünvanına layık görüldü. Hedefimiz hep daha iyisini yapmak ve bu başarının sürekliliğini sağlamak. Daha önceki yıllarda, The Banker’dan 3 kez, Emea Finance’tan 3 kez ve Finance Central Europe’dan 2 kez alınan En İyi Banka ödüllerimiz mevcut.  BKT, vizyonuna parelel, başarılı büyüme stratejisini devam ettirdiği sürece, böyle anlamlı ödüller de gelmeye devam edecektir. Bu ödülü BKT’nin 1.150 çalışanı adına alıyoruz. Bu vesileyle tüm çalışanlarımıza teşekkür ederim.”

Avrupa’nin En iyi CEO’su

2013 Mayıs ayında EMEA Finance Dergisi BKT CEO’su Seyhan Pencablıgil’i Avrupa’da yılın CEO’su ödülüne layık görmüştü. 2000 yılında bankanın özelleştirilmesi ile göreve başlayan ve  bankanın özsermaye getirisinin 13 yıl boyunca yüzde 27, 2012 yılında ise yüzde 33.4 olmasında büyük katkısı olan Seyhan Pencablıgil aynı zamanda Arnavutluk Bankalar Birliği ve Arnavutluk Uluslararası Ticaret Odası’nın başkanlığı görevlerini de başarı ile sürdürüyor.


Arnavutluk’un 2 büyük bankasından biri

Banka Kombetare Tregtare, 2.4 milyar USD’lık toplam aktifleriyle Arnavutluk’un 2 büyük bankasından biri. 1.9 milyar USD’lık mevduatı ile yurtdışındaki Türk bankaları arasındaki en yüksek oran olan yüzde 21’lik pazar payına sahip olan BKT, Arnavutluk’ta 59 şube ve Kosova’da 24 şube olmak üzere 83 şubesi ile hizmet veriyor. Özelleştirildiği 2000 yılından bugüne kadar, internet bankacılığı, taksitli kredi kartı ve daha birçok yenilikçi bireysel bankacılık ürünlerini müşterilerin hizmetine sunan BKT, bugün Arnavutluk vatandaşlarının ve şirketlerin en çok güvendiği finansal kurum olma özelliğini taşıyor. Başarılı performansı, Uluslararası Kredi Derecelendirme kuruluşları tarafından kabul gören BKT’nin, ülke notuna eşdeğer rating notunu Moody’s teyit etmişti. Ayrıca, Japon Raiting Kuruluşu JCR’dan da son 5 yıl boyunca ulusal AAA(Alb) notunu alan tek Arnavutluk bankası BKT oldu.

Bölgesel bir banka olma yolunda ilerliyor

BKT, Arnavutluk ekonomisindeki yıllık yüzde 1.6 gibi bir büyüme oranına rağmen, diğer bankaların aksine her yıl pazar payını ve karlılığını arttıran tek banka olarak dikkat çekiyor. Genel Müdür Seyhan Pencablıgil “Dünya ve Avrupa ekonomisindeki iniş çıkışlara rağmen istikrarlı bir büyüme ve karlılık performansı göstermemiz bizi diğer bankalardan ayrıştırdı. Türkiye ve Uluslararası Bankacılık tecrübesine sahip üst yönetimimizin kriz yönetme tecrübeleri ve bünyemizde yetiştirdiğimiz yerel çalışanlarımızın kalitesi ile Arnavutluk Bankacılık sektöründe fark yaratıyoruz. Arnavutluk’taki başarımız bizi Balkanlarda bölgesel fırsatları değerlendirme konusunda cesaretlendiriyor” dedi.

 

REKLAM ALANI