Dolar 32,5681
Euro 34,7244
Altın 2.492,75
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Bitcoin ile villa satıldı, rekor kırıldı!

Bitcoin ile villa satıldı, rekor kırıldı!
20 Mart 2014 10:20 | Son Güncellenme: 20 Mart 2014 10:21
A+
A-

villaSanal para birimi Bitcoin ile yeni bir rekor kırıldı. ABD’nin Texas eyaletinde bir lüks villa 1000 Bitcoin’e (500 bin dolar) alıcı buldu. Bu rekor yine de uzun ömürlü olmayabilir.

Yaşanılan hack skandalına rağmen Bitcoin ile alışverişte yeni eşikler aşılıyor. ABD’nin Texas eyaletinde kimliği berlilenemeyen bir kişi iki yatak odalı iki banyolu lüks bir villayı 1000 bitcoin (yaklaşık 500 bin dolar) ödeyrek aldı.

Del Mango Villa Real Estate firmasının gerçekleştirdiği Bitcoinli villa satışının bu tarihe kadar tek seferde gerçekleşen en büyük Bitcoin alışverişi olduğu belirtildi.

BitPremier şirketinin CEO’su Alan Silbert daha önce Bitcoin ile bazı lüks otomobiller satıldığını belirtirken “bildiğimiz kadarıyla bu kadar pahalı bir Bitcoin alışverişi gerçekleşmedi” diye konuştu.

Sanal para birimi Bitcoin bilgisayarlar tarafından oluşturulan şifrelerle üretiliyor. Bugüne kadar restoranlardan otellere kadar Bitcoin kullanımı özellikle ABD’de yaygınlaşmıştı.bitcoin

Ancak son aylarda ortaya çıkan hack skandalı Bitcoin’in güvenirliğini sorgulatmış, en büyük Bitcoin işlem platformu MtGox’un iflasına sürüklemişti.

YENİ REKORLAR GELEBİLİR

Öte yandan Bitcoin ile villa satışı ile kırılan rekor fazla uzum ömrülü olmayabilir. Bitcoin alışveriş platformu BitPremier’de Paris’te Louvre Müzesi manzaralı bir lüks daire 20 bin Bitcoin’e yani 11.8 milyon dolara  satışa çıkarıldı. Yine İsrail’de bir lüks villa 5000 bitcoine alıcısını bekliyor.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI