Dolar 32,5608
Euro 34,8287
Altın 2.417,33
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

Bilişim 500 Sonuçları Açıklandı, 300 Şirket Yılı Büyümeyle Kapattı

Bilişim 500 Sonuçları Açıklandı, 300 Şirket Yılı Büyümeyle Kapattı
26 Haziran 2014 11:56
A+
A-

ödül Alan Firmalar

İnterpromedya tarafından düzenlenen ve Türkiye’deki bilişim sektörüne ışık tutmayı amaçlayan Bilişim 500 araştırmasının sonuçları düzenlenen törenle açıklandı.

İnterpromedya tarafından bu yıl 15’incisi gerçekleştirilen Bilişim 500 araştırmasının sonuçları, 25 Haziran’da Maslak TİM Center’da düzenlenen törenle açıklandı. Tören, başta Bilgi ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer olmak üzere Türkiye bilişim sektörünün önde gelen isimleri ve Türkiye’de bilişime yön veren şirketlerin temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Şirketlerin belgelerle onaylı net satış gelirlerine bağlı olarak cirolarına göre sıralandığı Bilişim 500, Türkiye’de ve yurtdışında Türkiye’deki bilişim sektörünün büyüklüğünü ortaya koyan referans niteliğinde bir araştırma olarak kabul ediliyor.

Yurtiçinde ve Yurtdışında Önemli Bir Referans

Törenin açılış konuşmasını yapan İnterpromedya Genel Müdürü Murat Göçe, Türkiye’de benzer bir örneği olmayan Bilişim 500’ün sektöre ve katılımcılara birçok yönden fayda sağladığına dikkat çekti. Göçe, şunları söyledi:

“Bilişim 500 sayesinde şirketler kendi performanslarını ölçme ve rekabetteki yerlerini görme şansı yakalıyorlar. Ayrıca araştırma sektör tarafından önemli bir referans kaynağı olarak kabul ediliyor. Özellikle kurumsal şirketlerin satın alma ve bilgi işlem birimleri açısından, Bilişim 500’ün ortaya koyduğu sıralamalar satın alma kararında belirleyici rol oynuyor. Son olarak, araştırmamızı Türkçe’nin yanı sıra İngilizce olarak da yayımlıyoruz. Bu sayede Bilişim 500 Türkiye’deki bilişim sektörünün büyüklüğüne dair yurtdışında da önemli bir kaynak olarak konumlanıyor. Bu da yurtdışına açılmak ve yurtdışı ortaklıklar kurmak isteyen şirketler için Bilişim 500’ü önemli bir pazarlama aracı haline getiriyor.”

Bilişim sektörünün objektif ve sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesinde sektörden toplanan verilerin çok önemli olduğuna değinen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Bilişim 500’ü bu nedenle çok önemsediğini söyledi. Acarer, “Yıllardır bu konuda ısrarla çalışan İnterpromedya’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Listedeki 300 Şirket Yılı Büyümeyle Kapattı

Bilişim 500 sonuçlarına göre 300 şirketin 2013 yılını büyümeyle kapattığına dikkat çeken Göçe, yüzde 100’ün üzerinde büyüyen şirket sayısının 19, yüzde 50 ile 99 arasında büyüyen şirket sayısının 56 olduğunu söyledi. Göçe, ayrıca bu yıl sıralamaya ilk kez giren 74 şirketin 9’unun ilk 100’de kendine yer bulduğunu belirtti.

Türkiye Bilişim Sektörü Yüzde 12 Büyüyecek

Bilişim 500 sonuçlarına göre Türkiye bilişim sektörünün önümüzdeki yıl yüzde 12 oranında büyüyeceği öngörülüyor. İnterpromedya Pazar Araştırma Grubu i-Research’ün pazar analizlerine göre kamu, finans ve telekom sektörünün hala en büyük satın almayı yapan sektörler olarak dikkat çekiyor.

Kurumsal tarafta veri depolama donanımı, felaket yönetimi, mobil uygulama, kurumsal kaynak planlaması, iş analitiği, sanallaştırma, veri güvenliği veri merkezi hizmetleri, büyüyen alanlar olarak öne çıkıyor.

KOBİ’ler En Çok Parayı Bilgisayara Harcıyor

Araştırmaya göre KOBİ’lerin yıllık BT bütçeleri önceki yıllara göre yüzde 50’nin üzerinde arttı. Ancak öncelikli yatırımları arasında halen ilk sırada bilgisayar yer alıyor.

İletişim teknolojileri pazarında rekabet katma değerli servislerle devam ediyor. Akıllı telefon satışları ve internet, iletişim teknolojileri pazarını büyüten unsurlar olarak dikkat çekiyor.

Bilgi Teknolojilerinde Teknosa, İletişimde Türk Telekom Lider

15’inci Bilişim 500 araştırmasında gelen talepler doğrultusunda önemli bir yeniliğe imza attıklarını söyleyen Murat Göçe, araştırmada bu yıl ilk kez bilgi ve iletişim teknolojileri alanında sıralamanın ayrı olarak değerlendirildiğini söyledi.

Bilgi Teknolojileri ana kategorisinde ilk 3’e giren şirketler Teknosa, İndeks Bilgisayar vePenta olarak sıralanırken, İletişim Teknolojileri ana kategorisinde ilk 3 sırayı Türk Telekom,Turkcell ve Vodafone aldı.

EKONOMİ AJANDA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: