Dolar 32,4753
Euro 34,9656
Altın 2.436,39
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Bilim ilaç sürdürebilirlik çalışmlarında liderlik koltuğunu bırakmadı

Bilim ilaç sürdürebilirlik çalışmlarında liderlik koltuğunu bırakmadı
30 Eylül 2012 21:13
A+
A-

 

 2011 yılında yayınladığı Kurumsal Sorumluluk Raporu ile dünya çapında kabul edilmiş raporlama standardı kuruluşu Global Reporting Initiative (GRI)’dan “A” seviye rapor onayı alan BİLİM İLAÇ bu yıl hedefini yükseltti. BİLİM İLAÇ, bu yıl yayınlandığı Kurumsal Sorumluluk Raporuyla A+ seviyesine yükselerek Türkiye’den bu derece ile değerlendirilen ilk ve tek Türk şirketi oldu.

BİLİM İLAÇ tarafından bu yıl üçüncüsü yayınlanan ve dünya çapında kabul edilmiş raporlama standardı kuruluşu Global Reporting Initiative (GRI) tarafından A+ seviyesi ile derecelendirilen kurumsal sorumluluk raporu, Türkiye’de A+ seviyesinde onaylanan ilk ve tek rapor oldu. Rapor GRI tarafından Eylül 2012 sonu itibariyle  A+ seviyesinde derecelendirilen 161 rapor arasında yer aldı.

Kurumsal sorumluluk ve sürdürülebilirlik alanlarında önemli çalışmalara imza atan BİLİM İLAÇ tarafından 2011 yılı sürdürülebilirlik çalışmalarını aktardığı üçüncü kurumsal sorumluluk raporu, ekonomik, sosyal ve çevresel sorumlulukları kapsamında yapılan çalışmaları ve gelecek hedeflerini kapsıyor.

Raporda; şirketin kurumsal yönetim anlayışı, sürdürülebilirlik yönetimi, sürdürülebilirlik hedefleri ve kurumsal sorumlulukları kapsamında yarattığı ekonomik katma değer, çevresel ölçümler ve yatırımlar ile insan odaklı sosyal etkiler yer aldı. Raporda; insan mutluluğu, toplumsal kalkınma ve çevre koruma, öncelikli konular olarak yer alırken A+ olarak değerlendirilen başarı kriterini Deloitte tarafından gerçekleştirilen dış denetim süreci oluşturdu.

ÖRNEK SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK STRATEJİSİ

BİLİM İLAÇ’ın hazırladığı kurumsal sorumluluk raporu; şirket kültürüne sürdürülebilirlik yaklaşımının yerleştirilmesi, paydaş diyaloğunu artırarak sürdürülebilirlik bilinci aşılama, iyileştirme çalışmaları yürütme, sürdürülebilirlikte liderlik ve izleme-değerlendirme süreçlerini kapsadı.

Kurumsal sorumluluk raporunun hazırlanma süreci ile ilgili bilgi veren BİLİM İLAÇ Genel Müdürü Dr. Erhan Baş;  “Bu yıl üçüncüsünü hazırladığımız kurumsal sorumluluk raporumuzda her sene daha fazla veri ve gösterge paylaşarak kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz, ancak sadece veri paylaşmak yeterli değil. Hedef koymak ve hedeflere ulaşma yolunda sürekli iyileştirme çalışmaları yürütmenin bizi sürdürülebilirlik misyonumuza daha çok yaklaştıracağına inanıyoruz” dedi.

Ölçülebilir olan yönetilebilendir vizyonuyla sürdürülebilirlik çalışmalarını yürüttüklerini belirten Dr. Erhan Baş, sürdürülebilirlik çalışmaları nezdinde insan kaynakları uygulamaları ve çevresel zararların en aza indirilmesi konusunda gerçekleştirdikleri çalışmaların raporun A+ olarak derecelendirilmesinde  büyük önemi olduğunu vurguladı.

EN HIZLI, EN İYİ, DOKTORLARIN TERCİHİ!

Kurumsal yönetim anlayışı ve sürekli artan performans göstergelerindeki başarısı ile geçtiğimiz yıl, EFQM (European Foundation For Quality Management) tarafından son 3 yıldır Avrupa’da hiçbir kuruluşun alamadığı “Avrupa Kalite Büyük Ödülü”ne layık görüldü. Bu ödül ile birlikte 4 ayrı kategoride de başarı ödülüne hak kazanarak EFQM tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.

BİLİM İLAÇ IMS verilerine göre son beş yıl içinde en hızlı büyüme kaydeden ilaç şirketi. İstikrarlı ve dengeli büyümeyi sürekli gelişmeye açık olmakla sağlayan BİLİM İLAÇ, 2011 yılında 15.2 milyar TL’ye ulaşan Türk ilaç pazarında %5.1 pay ile 3. sırayı aldı. Doktorların reçete tercihlerinde de yılı 2. tamamlayan BİLİM İLAÇ, yazılan her 100 reçetenin 7.1’inde yer aldı.

REKLAM ALANI