Dolar 32,3869
Euro 35,2153
Altın 2.326,10
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Biletler tükendi, 6 bin ek sefer konuldu

Biletler tükendi, 6 bin ek sefer konuldu
06 Eylül 2016 11:34 | Son Güncellenme: 06 Eylül 2016 11:40
A+
A-

bayram tatili
9 güne çıkarılan bayram tatili nedeniyle otobüs biletleri şimdiden tükendi. Yoğun talep nedeniyle 6 bin ek seferin konulduğu bildirildi

Kurban Bayramı tatilinde 10 milyon yolcuyu hedefleyen otobüs firmaları, biletlerin tükenmesi nedeniyle 6 bin ek sefer için bilet satışlarına başladı.

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı ve TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclis Başkanı Mustafa Yıldırım yaptığı açıklamada, yaz tatilinin son dönemine denk gelen Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması dolayısıyla yolculukların 8 Eylül Perşembe akşamı başlayacağını söyledi.

Okulların 19 Eylül’de açılacağını anımsatan Yıldırım, “Okullar açılmadan son tatilini yapmak isteyen yolcuların talepleri dolayısıyla otobüs biletleri tükendi.” dedi.

15 Temmuz’daki darbe girişimi nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında yıllık izinlerin kaldırıldığını hatırlatan Yıldırım, bu sebeple tatil sezonunun geç başladığını ifade etti. Yıldırım, yaz sezonunun son tatilini yapmak isteyen yolcular tarafından özellikle tatil yörelerine olan otobüs seferlerine talebin arttığını kaydetti. Mustafa Yıldırım, 9-10-11 ve 12 Eylül itibarıyla otobüs biletlerinin tükendiğini belirterek, “10 milyon yolcuyu hedefleyen otobüs firmaları, vatandaşların mağdur olmaması amacıyla 6 bin ek sefer için bilet satışlarına başladı.” diye konuştu.

Türkiye genelinde 353 otobüs firmasının 8 bin 500 otobüsle hizmet verdiğini dile getiren Yıldırım, normal günlerde 22 bin olan otobüs seferi sayısının, bayram ve tatil dönemi gibi özel zamanlarda 27 bine kadar çıktığını söyledi.

10 milyon yolcuya hizmet verilecek

Sezonun son tatilini yapmak isteyen vatandaşların bayramı fırsat bildiklerini anlatan Yıldırım, “Tatil süresince günlük 800 bin, 12 günde ise 9 milyon 600 bin yolcuya hizmet vereceğiz. Dokuz günlük tatil süresince 6 bin ek seferle 500 bin yolcu daha taşınmasını hedefliyoruz. Böylece 10 milyon yolcuya hizmet vereceğiz.” ifadesini kullandı.

Suriyeliler başta olmak üzere sığınmacıların da özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine hizmet veren otobüslere yoğun talep gösterdiklerini anlatan Yıldırım, “Sadece tatil yörelerine değil, diğer kentlerimize de otobüslerimiz yoğun bir şekilde çalışacak.” dedi.

Bilet almayı düşünen vatandaşların acele etmesini isteyen Yıldırım, korsan bilet konusunda da uyarıda bulundu. Vatandaşların biletsiz, yani korsan seyahat etmemeleri gerektiğini ifade eden Yıldırım, otogarlar dışından kalkan araçlara da itibar edilmemesi uyarısında bulundu. Yıldırım, “Bu ve buna benzer durumların 444 27 07 numaralı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Çağrı Merkezine ve güvenlik güçlerine bildirilmesini rica ediyoruz. Diğer taraftan kaza riskinin azaltılması için bayram süresince mümkün olduğunca özel araçlar yerine toplu taşıma araçlarının kullanılmasını öneriyoruz.” dedi.

Yıldırım, tatil dönüşünde sıkıntı yaşanmaması için biletlerin gidiş-dönüş şeklinde alınmasını da önerdi.

‘Fiyatlardaki artış zam değil’

Bilet fiyatlarına zamlı tarife uygulanacağı yönündeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını da dile getiren Yıldırım, “Bilet fiyatlarında değişiklik yok. Firmaların yüzde 30’a varan indirim yapma imkanı var, ancak tatil sezonlarında uygulamıyorlar. Bu nedenle bilet fiyatlarına zam yapılmış gibi algılanıyor. Otobüs firmaları, genellikle mayıs ayının ikinci yarısında arz-talep dengesine göre bilet fiyatlarını artırır.” ifadesini kullandı.

REKLAM ALANI