Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Bayram turizmcilere iyi geldi

Bayram turizmcilere iyi geldi
18 Eylül 2016 20:55
A+
A-
Bayram turizmcilere iyi geldi

TÜROFED Başkanı Ayık bayram tatilinde otellerde doluluk oranının yüzde 100’e ulaştığını söyledi

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin turizm sektörüne önemli yansımasının olduğunu belirterek, “Bayramda Türkiye genelinde konaklama tesislerinde yaklaşık 700 bin yerli turistin tatil yaptığını düşünüyoruz.” dedi.

Kurban Bayramı tatilinin, özellikle çocuklu aileler için son tatil fırsatı olduğunu belirten Ayık, “Onun iç pazarda çok ciddi bir hareketlilik oldu. Bu sene genel olarak da iç pazarda ciddi bir hareketlilik yaşandı. İç pazarda 10 milyon kişilik bir potansiyel var. Bunu turizmci bu yıl çok daha iyi gördü. Önümüzdeki yıllarda iç pazarda tatil alışkanlıklarını geliştireceğiz. Yatırımcı ve işletmeci arkadaşlarımız da geleceğe dönük planlarını bu şekilde yapmaya başladı. Diğer pazarlardan kaybettiğimiz payları iç pazardaki yoğun taleple karşılayabileceğimizi tahmin ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İç pazardaki sürekliliği artırmaya devam edeceklerini, özellikle güney sahillerinde uzun yaz dönemi bulunduğunu belirten Ayık, bayram tatilinin ardından orta yaş, orta üstü, emekli gibi grupları hedef alarak yerli turist hareketliliğini devam ettirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Kurban Bayramı tatilinde Türkiye genelindeki turistik tesislerde yaklaşık 700 bin kişinin tatil yaptığını düşündüklerini, bunun içinde Antalya’nın payının yaklaşık 250-300 bin kişi olduğunu belirten Ayık, Antalya’da yaklaşık 600 bin yatağın bulunduğunu ve Kurban Bayramında yatakların yaklaşık yüzde 40’ını yerli misafirlerin doldurduğunu ifade etti. Ayık, “Açık olan otellerde doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı, otellerin tamamı doluydu.” dedi.

Rus ve Alman pazarında artış

İç turizmin yanı sıra bayramda Almanya ve Rusya’dan da ciddi bir hareketlilik sağlandığını, özellikle Rusya’dan hem tarifeli hem de “charter”da yoğun uçuş yapıldığını kaydeden TÜROFED Başkanı Ayık, “Şu anda net sayıları bilmiyoruz fakat Rusya ve Almanya’dan da çok ciddi hareketlilik yakaladık. İki pazarda da ciddi talep artışı var. Bu hareketlilik önümüzdeki aylarda da devam eder.” değerlendirmesinde bulundu.

REKLAM ALANI