Dolar 32,4818
Euro 35,1017
Altın 2.325,85
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Başarılı ihracatçılar ödüllendirildi

Başarılı ihracatçılar ödüllendirildi
20 Temmuz 2013 07:50
A+
A-

47551.jpgbb.jpgyyyİİB, 2012’nin en başarılı ihracatçılarını belirledi. İhracatçıların ödül aldığı törende konuşan Zafer Çağlayan, “Biz pas vereceğiz, siz gol atacaksınız. 500 milyar dolar hedefini yakalayacağız” dedi.İSTANBUL – İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), ihracatta en başarılı şirketleri ödüllendirdi.

Ödül törenine Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, TİM Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu ile ihracatçı birliklerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.12 kategoride başarılı bulunan 61firmaya ödülleri verildi. İİB tarafından 2012 yılının birincisi ilan edilen Perfetti Van Melle Gıda Sanayi firması adına Seda Göçgüncü ödülünü Bakan Çağlayan’ın elinden aldı.Ekonomi Bakanı Çağlayan, bu yıl 158 milyar dolar ihracat hedefleyen, 2023 yılı vizyonu bulunan bir Türkiye neslinin olduğunu vurguladığı konuşmasını, “Gol atılması gereken bir dönemdeyiz. Biz size pas vereceğiz siz de gol atacaksınız. 500 milyar dolar hedefini yakalayacağız” sözleriyle tamamladı.TİM Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu da İİB’nin bu yılın ilk yarısında 3.1 milyar dolar dış satışa ulaşarak Türkiye’nin genel ihracat artış hızından çok daha başarılı olduklarını gösterdiğini söyledi. Çıkrıkçıoğlu, Fransa’nın kredi notunun düştüğü, Çin’in haziran ayında ihracatta yüzde 3 seviyesinde gerileme gösterdiği bir dönemde Türkiye’nin işsizliğini tek haneye indirdiğini, kredi notunu artırdığını hatırlatarak, “Yılın ilk yarısında ülke olarak 75 milyar dolar ihracata imza attık. Bu yetmiyor. Bunu daha da artırmak istiyoruz” dedi.Bu yıl büyüme temkinli olacak Küresel krize değinerek bu yıl temkinli bir büyüme olacağının öngörüldüğünü kaydeden İİB Koordinatör Başkanı Ufuk Özongun ise şunları söyledi:“İİB olarak 2012’de 5.8 milyar dolar ihracat yaptık. 2013 yılının ilk yarısında da ihracatımız artarak sürdü ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 artış yakaladık. Stratejik düşünen ve uzun vadeli planlar yapan, paydaşlar arasında koordinasyonu en üst düzeye taşıyarak sinerji üreten, bilimsel ve teknolojik dönüşümünü tamamlamış, ulaşım ve lojistik altyapısı güçlü, katma değeri yüksek ve ileri teknolojili ürünler ihraç eden, rekabet gücü yüksek, sürdürülebilir ihracat artışını gerçekleştiren bir Türkiye’ye ulaşma vizyonumuzla çalışıyoruz.”

 

REKLAM ALANI