Dolar 32,3151
Euro 35,0957
Altın 2.298,67
BİST 9.050,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Barbekünün dünya devi Weber-Stephen 2013’te 30 bin barbekü sattı

Barbekünün dünya devi Weber-Stephen 2013’te 30 bin barbekü sattı
25 Aralık 2013 13:49
A+
A-

Weber- Stephen Genel Müdürü Cem Yılmaz (1)

Dünyanın en çok tercih edilen barbekü markası olan,2013 yılı hedeflerini gerçekleştirerek Türkiye’deki liderliğini pekiştirdiğini belirten Weber-Stephen Genel Müdürü Cem Yılmaz, Yılda 30 bin adet kömürlü ve gazlı barbekü satışı yaparak pazarın yüzde 10’unu domine eden Weber-Stephen, başarısını, ürünleriyle Türkiye barbekü pazarındaki önemli bir açığı doldurmasına borçlu. Türkiye’nin en çok tercih edilen barbekü markası Weber’in 2014 için hedefi, daha çok satış noktasıyla yüzde 100 büyüme sağlamak olduğunu,belirti.

Dünyada barbekü denince akla gelen ilk marka olan Weber, 2013 yılını hedeflediği satış rakamına ulaşarak kapattı. Türkiye’de gazlı ve kömürlü olarak 30 bin adet barbekü satarak ilk yılında mangal sektöründeki pazar payını yüzde 2’den yüzde 10’a yükseltti. Pazarın yüzde 10’una hakim olan Weber, tüketicilerin yüksek kaliteli barbekü taleplerine karşılık sunduğu ürünler ile marka bilinilirliğini artırdı. Dünya çapında en çok tercih edilen barbekü markası olan Weber, Amerika’da yüzde 90, Avrupa’da ise yüzde 56 marka bilinirliğine sahip.

Merdivenaltı Ürünlere Karşı Sağlıklı Barbeküyü Yaygınlaştırdı

Türkiye’de yaygın olarak kullanılan markasız ve kalitesiz mangallar, yiyecekleri lezzetsiz ve sağlıksız pişirdiği gibi hava koşullarına dayanmıyor; dekoratif açıdan da kötü görünüyor. Weber’in kapaklı barbeküleri Türk mangal kültürüne farklı bir bakış açısı getiriyor. Geleneksel kömürlü barbekülerin yanında gazlı modelleri ile de mekan ayrımı olmadan balkonda, terasta, bahçede ve diğer dış mekanlarda kolaylıkla barbekü yapma ayrıcalığı sunuyor. Özellikle gazlı modeller, mangal yakmanın yasak olduğu apartman balkonları için çözüm oluyor.

Barbekü Keyfini 12 Aya Yayıyorlar

Türkiye ve dünyada sektöründe rakipsiz olan Amerikalı Weber-Stephen, Türkiye’de barbekü satışlarıyla ilgili genel profili de paylaşıyor. Weber-Stephen Türkiye Genel Müdürü Cem Yılmaz’a göre havaların ısınmasıyla beraber Nisan ayında barbekü satışları canlanıyor. Türkiye’de yaygın olan hava sıcaklığına bağlı olarak barbekü yapma geleneği de kırılmaya başlıyor. Yurtdışında barbekü yılın her mevsiminde yapılırken, Türkiye’de de aynı alışkanlık yaygınlaşmaya başlıyor.

Gazlı modellerin özellikle apartman yaşamındaki kolaylığını vurgulayan Weber-Stephen Türkiye Genel Müdürü Cem Yılmaz, ürün satışlarıyla ilgili; “2013 yılında en çok ilgi gören modelimiz yenilenmiş tasarımıyla Spirit E-210 oldu. Katlanabilir tezgahlar, porselen emaye kaplama ızgara alanı, iki ayrı kademesiz ve ayarlanabilir mükemmel ızgara sağlayan brülör sistemi, tüp saklama haznesi, modern görünümü ile kullanıcılarımız tarafından çok tercih edildi. 2013 yılında en çok tercih edilen kömürlü barbekümüz ise Performer modelimiz oldu.” diyor.

2014 için Hedefler Büyük

Weber-Stephen 2014 yılında Türkiye’deki iş hedeflerini yüksek tutuyor. Konuyla ilgili Weber-Stephen Türkiye Genel Müdürü Cem Yılmaz; “Türkiye genelinde Weber satış noktalarını artırarak yüzde 100 büyüme hedefindeyiz. Daha çok müşteriye ulaşarak barbekünün yanında bir kültür de sunmak istiyoruz. Büyük ailelerin barbekü başında uzun saatler geçirdiği, sevdikleriyle yemek eşliğinde sohbetler ettiği nitelikli vakitler yaratmak istiyoruz. Weber ürünlerini almış ya da almak isteyen, barbekü yapma konusunda kendini geliştirmek isteyen herkese yönelik Grill Akademy eğitimlerimiz devam edecek. Barbekü etkinlikleri ile mangal severlere doğru barbekü kullanımını benimseteceğiz. En önemlisi de barbekünün dört mevsim yapılabildiği bilincini aşılayacağız.” diyerek Türkiye pazarının Weber-Stephen için önemini vurguluyor.

2014 yılında da tüketiciye Türkiye’nin en büyük perakende zincirleri ve gelişen bayi kanalıyla ulaşmayı hedefleyen Weber, geniş ürün gamıyla herkese hitap etmeyi başarıyor.

 

REKLAM ALANI