Dolar 32,3130
Euro 35,0793
Altın 2.309,71
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Bankadan gayrimenkule yoğun talep

Bankadan gayrimenkule yoğun talep
16 Ağustos 2015 14:06
A+
A-

Konut satışları

Hurriyetemlak.com’un verilerine göre; konut alıcılarının bankalardan satılık gayrimenkul ilanlarına ilgisi arttı.

Hurriyetemlak.com, 2013 yılında sektörde bir ilke imza atarak ‘Bankadan Satılık Gayrimenkuller’ uygulamasını kullanıcılarına sunmuştu. Bankaların elinde bulunan gayrimenkul sayılarının artacağı öngörülerek; bu gayrimenkulleri son kullanıcılara kısa yoldan ulaştırmak amacıyla kurulan sisteme ilgi yoğun oldu. Piyasaya göre daha cazip fiyatlarla emlak bulma imkanı sunan uygulama, konut, işyeri ve arsa alıcılarını cezbetti.

Bankaların kendi portföylerinde yer gayrimenkuller piyasa şartlarına göre daha uygun fiyatlarla tüketicilere sunuluyor. Özellikle geçtiğimiz temmuz ayında bankadan satılık gayrimenkul ilanlarına olan ilgi artış gösterdi. Hurriyetemlak.com verilerine göre temmuz ayında bir önceki aya göre bu ilanlar tam yüzde 303 oranında daha fazla görüntülendi.

Kullanıcıların kolayca aradıkları gayrimenkulleri bulmasını sağlayan bu uygulamaya bankalar da yoğun talep gösteriyor. Proje kapsamında anlaşma yapılan bankalar portföylerindeki gayrimenkulleri çok kısa sürede satma imkanı buluyor.

Türkiye’nin önde gelen bankalarıyla işbirliği yapan Hurriyetemlak.com, gayrimenkullerin nakit para çevrilmesine yardımcı oluyor ve satış süresini hızlandırıyor. Bankalarla gerçekleştirilen entegrasyon sayesinde bankaların sistemleriyle entegre olunuyor ve ilanlar otomatik olarak portala düşüyor.

 

REKLAM ALANI