Dolar 32,3833
Euro 35,0293
Altın 2.326,93
BİST 9.139,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

BALO’dan UTİKAD’a ziyaret

BALO’dan UTİKAD’a ziyaret
12 Temmuz 2012 14:11
A+
A-


BALO A.Ş Başkan Danışmanı ve Genel Müdür Vekili Hüseyin İşteermiş ve BALO A.Ş Danışmanı Buğrahan Hanağasıoğlu UTİKAD’ı ziyaret etti.

Ziyaret çerçevesinde UTİKAD Genel Sekreteri ve Kombine Taşımacılık ve Demiryolu Çalışma Grubu Başkanı Hacer Uyarlar, çalışma grubu üyeleri, UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur ve icra ekibinin de katıldığı bir çalışma toplantısı gerçekleştirildi ve projeyle ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda bilgi veren BALO A.Ş Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Hüseyin İşteermiş, BALO projesini 2013 yılının ilk çeyreğinde hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirterek, projeyle sadece Batı Anadolu’nun değil tüm Anadolu’nun ihraç ürünlerini Avrupa’ya ulaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

BALO projesinin, Türkiye’nin 2023 ihracat hedeflerine ulaşması açısından çok önemli olduğuna dikkat çeken İşteermiş,” UTİKAD, lojistik sektöründen projeye ortak olan tek sivil toplum kuruluşu. Türk taşımacılık ve lojistik sektörünün çatı kuruluşu UTİKAD’ın, BALO’ya ortaklığı ve katkısı bizim için hayati önem taşımaktadır. UTİKAD’ın sektörle ilgili bilgi birikimi, deneyimleri ve desteği projenin başarıya ulaşmasına önemli katkılar sağlayacaktır.” dedi.

UTİKAD Genel Sekreteri ve Çalışma Grubu Başkanı Hacer Uyarlar ise, UTİKAD’ın Türkiye’nin lojistik yapılanmasının uluslararası standartlarda gerçekleştirilebilmesi için çaba harcamaya devam edeceğinin altını çizerek şunları söyledi:  “BALO projesi UTİKAD’ın çok önemsediği ve ortak olduğu bir projedir. Bu proje, Batı ve Orta Anadolu’daki yüklerin, Avrupa’ya ulaştırılması, Türkiye’nin dış ticaret kapasitesinin artırılması açısından çok önemli bir girişimdir. UTİKAD tüm üyeleriyle birlikte, bir Türkiye projesi olarak baktığı BALO A.Ş.’ne her türlü desteği vermeye hazırdır.”

UTİKAD, Türkiye’de demiryolu taşımacılığının payının artırılması ve Anadolu yüklerinin Avrupa’ya demiryoluyla ulaştırılması amacıyla, TOBB öncülüğünde 92 oda, borsa, organize sanayi bölgesinin iştiraki ile kurulan BALO A.Ş.’ne geçtiğimiz Nisan ayında ortak olmuştu.

REKLAM ALANI