Dolar 32,3769
Euro 34,9712
Altın 2.325,70
BİST 9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Bakan Yıldız’dan ham petrol fiyatı açıklaması

Bakan Yıldız’dan ham petrol fiyatı açıklaması
18 Ekim 2014 16:32
A+
A-

taner yıldızEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ham petrol fiyatlarının 86 dolar civarında olmasının sevindirici bir durum olduğunu söyledi.

Çeşitli ziyaretler ve açılışlar için Kayseri’de bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Ham petrolün varili şu anda 86 dolar civarında, bu son derece sevindirici bir durum. Ülkemiz açısından, Türkiye’nin enerji gelirleri açısından. Böyle devam ederse bildiğiniz gibi bir yıl süreyle devam edebilmesi halinde Türkiye’nin kazancı 3.4 milyar dolar civarında olacak. Kazancından kastım giderlerin azalması, giderlerin azalmasından kaynaklanan bir kazanç. Yoksa enerji kitlerinin bu yıl komple edebileceği zararı bu miktar karşılayacaktır. Böyle devam edebilecek olması halinde. Bunun için en az iki üç faktör etkileyebiliyor. Tüketimdeki düşüklükler, AB, AB ile alakalı konular. ABD daha izole bir ülke haline geldi; kendi ürettiklerini tüketme açısından, kendi ürettiğini ihraç etme açısından bir nevi izole bir kıta haline geldi ancak gerek AB üyesi ülkelerin gerekse Çin’in büyüme rakamları bu ham petrol varil fiyatlarını etkileyecek. Dediğim gibi hem tüketim miktarlarının hem de siyasi istikrarsızlığın inşallah önümüzdeki birkaç ay içerisinde daha da çözümleneceği beklentileri, ham petrol varil fiyatlarını 90 dolarlar seviyesine çıkarmayı başaracaktır diye bir görüş var. Dediğim gibi enerji kitlerinin özellikle olası zararlarını kapatabilecek miktardır bu. Çok sevindirici bir gelişme olarak da söylüyorum. Olumlu bir haber olarak da söylüyorum. İnşallah 90 dolarların üzerinde bir ham petrol varil fiyatı oluşmaz. Hatırlarsanız, 117 ve 118 dolarları bulduğu vakitlerde dahi gerçek rakamlarının bu olmadığını ve 100 dolarların altına düşmesinin lazım geldiğini o zamanlar da söylemiştik. O öngörümüzün de isabet ettiğini bir daha vurgulamak istiyorum” diye konuştu.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI