Dolar 32,5952
Euro 34,7918
Altın 2.497,68
BİST 9.454,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Bakan Ergün, İngiltere’de üniversite-sanayi iş birliklerini görüştü

Bakan Ergün, İngiltere’de üniversite-sanayi iş birliklerini görüştü
14 Haziran 2013 09:22 | Son Güncellenme: 14 Haziran 2013 09:34
A+
A-

  bakan ergun

Çalışma ziyareti için gittiği İngiltere’de British Council’ın düzenlediği aksam yemeğine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İngiltere Bilim ve Üniversiteler Bakanı David Willetts ile bir araya geldi. 13 Haziran Persembe aksamı British Council Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim ve Toplum Bölüm Başkanı Dr. Jo Beall’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, iki ülke arasındaki üniversite ve sanayi ortaklıklarının artırılmasına nasıl destek verileceği görüşüldü.

Bakan Ergün toplantıyla ilgili olarak “Bu yemekte, British Council’la is birliklerimiz ve üniversiteler arası olası ortaklıkları daha iyi ifade etme fırsatı bulduk. Bu aksam çok faydalı olduğuna inandığım farklı fikirler ve öneriler paylaşıldı” dedi. İngiltere Bilim ve Üniversiteler Bakanı David Willetts ise yaptığı konuşmada iki ülkenin ilişkilerinin bilim, üniversiteler ve sanayi is birlikleri üzerinden kuvvetlenmesinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, bu ve benzeri toplantıların ilişkileri daha da güçlendirmek için önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Gecede iki ülkenin şimdiye kadar yürüttüğü ortak projelerin başarılarına değinen Dr. Jo Beall, British Council’ın temel hedeflerinden birinin bu akşamki gibi önemli konuların tartışılmasına, karşılıklı uzmanlık ve deneyim paylaşımıyla çözüm önerilerinin getirilmesine fırsatlar yaratmak olduğunu belirtti. Beall konuşmasında British Council’ın Yüksek Öğretim – Endüstri İs Birliği Programının şimdiye kadar Türkiye ve Birleşik Krallık’tan üniversite ve endüstri kuruluşlarıyla birlikte 22 ortaklık kurulmasını sağladığını ve önemli basarılar kazanan bu projelerin 22,5 milyon Euro değerinde uluslararası fona başvurduklarını belirtti. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise iki ülke arasındaki ortak çalışma imkânlarına değinerek; “Türkiye ve İngiltere arasında bilimsel politikalar, üniversite is birlikleri, araştırma-geliştirme merkezleri ve teknoparklar anlamında pek çok is birliği fırsatları olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. British Council’ın da ortaya koyduğu gibi; birlikte gerçekleştirebileceğimiz pek çok değerli proje olduğuna samimiyetle inanıyorum” dedi.

Ergün konuşmasında İngilizce öğreniminin önemine de değinerek “Yalnızca kelime ezberlemekten ve öğrencilere dil bilgisini öğretmekten öteye geçen, animasyonlar, simülasyonlar ve filmler içeren daha yenilikçi bir yaklaşımı dil öğretimine adapte etmek istiyoruz” dedi.

Bakan Nihat Ergün ile birlikte TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak’ın da hazır bulunduğu toplantıda araştırma ve inovasyon alanlarındaki ortak çalışmaların artırılması gerektiği konusunda iki ülke temsilcilerinin hemfikir olduğu belirtildi. 

 

 

 

 

REKLAM ALANI