Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Avustralya Doları üzerine bir analiz

Avustralya Doları üzerine bir analiz
27 Ağustos 2014 18:10 | Son Güncellenme: 27 Ağustos 2014 18:12
A+
A-

avustralya dolarıAUD/USD paritesi turkuaz renkle belirtilen 200 günlük HO’sının (0.9170) üzerinde kaldığı sürece ilk destek noktası 200 günlük hareketli ortalaması olacaktır. Ağustos ayı içerisinde 2 defa test ettiği 0.9235 seviyesinin altına düşmedi ve tepki alımları geldi. Parite Mart ayının sonundan itibaren 0.92 ile 0.95 seviyeleri arasındaki yatay seyrine hala devam ediyor. Aynı zamanda yükselen kanal içerinde bu hareketini yapması pariteyi yukarı yönlü destekliyor fakat görünüm hala yatay. Parite 200 günlük HO’nın üstünde tutunmayı başaramayıp kanalın alt bandını da aşağı yönlü geçerse hareketin 0.9085’e gitmesi beklenebilir. Fiyatların 0.9505 seviyesine gelmesi durumunda ise 0.9620 yukarıdaki ilk hedef olarak görünüyor. RBA Başkanı Stevens yaptığı açıklamada ülke ekonomisinin faizleri düşürmekten ziyade güvene ihtiyacı olduğunu söylemişti. Faizlerin düşürülmemesi varsayımına baktığımızda paritenin yukarı yönlü gidebileceği düşünülebilir.

destek avustralya dolarıAvustralya ekonomisi daha çok Çin’deki gelişmelerden etkileniyor. Dolayısıyla Çin’de düzelme sinyalleri geldikçe ve büyüme devam ettikçe Avustralya’da buna bağlı olarak büyüyecektir. Gece saatlerinde Avustralya tarafında açıklanan tamamlanmış inşaat verisinin beklenenin altına gelmesi de pariteye herhangi bir olumsuzluk yansıtamadı. Sonuç olarak paritede yatay seyir devam ediyor ama yukarı yönlü gitme ihtimali biraz daha fazla gibi. 200 günlük HO stoploss olarak düşünülebilir. Bu gece yerel saatle 04.30’da Avustralya ikinci çeyrek  özel sermaye harcamaları verisi açıklancak. Geçmiş verilere baktığımızda dün gece açıklanan tamamlanmış inşaat verileriyle özel sermaye harcamalarının korelasyonu çok yüksek. Dolayısıyla bu gece açıklanacak veride beklentilerin altında kalabilir. Paritede gece saatlerinde aşağı yönlü hareketler görülebilme ihtimali olsa da kanalın dışına çıkmadığı sürece düşüş trendine girdi diyemeyiz.

Destek Menkul Değerler Finansal Analisti Koray Öztürk

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI