Dolar 32,3307
Euro 35,0310
Altın 2.282,61
BİST 8.974,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Avrupa’da mobil cihazını iş için kullanamamak çalışanlar için artık iş bırakma sebebi

Avrupa’da mobil cihazını iş için kullanamamak çalışanlar için artık iş bırakma sebebi
01 Temmuz 2013 08:37
A+
A-
VMware_Mobile Rebels_1
VMware’in Avrupa’da gerçekleştirdiği araştırma, kurumların çalışanlarının daha üretken ve verimli olabilmeleri için doğru mobil araçları sağlamak konusunda süreçlerini geliştirmeleri gerektiğini ortaya koydu. Araştırmaya göre Avrupa’da her 3 çalışandan 1’i, çalıştığı şirketin kendi kişisel cihazını iş için kullanmasına izin vermemesini işten ayrılma sebebi olarak değerlendirebiliyor.

Sanallaştırma ve bulut altyapısında dünya lideri VMware, yaptırdığı yeni araştırmayla Avrupalı kurumların iş yerlerindeki mobil cihazlar ve uygulamalar konusunda zorluklarla karşı karşıya kaldığını ortaya koydu. VMware tarafından Vanson Bourne adlı pazar araştırma şirketine yaptırılan “Mobil Asiler” adlı araştırmaya göre Avrupa’da ofis çalışanlarının yarıdan fazlası (yüzde 64) şirketlerinin üretken ve etkili bir şekilde çalışmaları için kendilerine gerekli mobil cihazları ve uygulamaları sağladığına inanmıyor.

Araştırma, çalışanların yüzde 63’ünün şirketlerinin ofis dışında hareket halindeyken verimli bir şekilde çalışma esnekliği verecek şirket politikalarına sahip olmadığını düşündüklerini ortaya koyuyor. Çalışanların 3’te 1’inden fazlası (yüzde 39), şirketleri kendi mobil cihazlarını iş kullanmalarına izin vermezse işten ayrılmayı düşünebileceğini belirtiyor. Araştırmaya göre BT bölümleri ise halihazırda çalışanların isteklerini karşılayabilecek noktada değil. BT karar vericilerinin yaklaşık yarısı (yüzde 47); bölümlerinin, çalışanların ihtiyaçlarını karşılayabileceğine inanmıyor.

Ama araştırmanın ortaya koyduğu umut veren sonuçlar da bulunuyor. İşletmeler Kendi Cihazını Getir (BYOD – Bring Your Own Device) politikasının çalışan üretkenliğini ve memnuniyetini artırabildiğini fark ediyor ve bunun için de çeşitli girişimlerde bulunuyorlar. Neredeyse her 4 BT karar vericiden 3’ü (yüzde 72) BYOD’yi uyguladıklarını ya da uygulamayı planladıklarını, bunlar arasında yüzde 33’ü ise bunu kurumlarındaki yetenekleri çekmek ya da korumak için kullandıklarını söylüyor. Araştırmada yer alan BT liderlerinin yarıdan fazlası (yüzde 54) 2013’te çalışanların mobil olmasının ve istedikleri verilere uzaktan ulaşmalarının bir ayrıcalık değil bir kural olarak görüldüğü sistemler ve politikalar tasarlayacaklarını belirtiyor.

Araştırma, bu tür bir politika belirlemeyen BT departmanlarını bekleyen güvenlik tehlikelerine de dikkat çekiyor. BT yöneticilerinin yüzde 62’si, şirket bilgilerinin kişisel cihazlarda depolandığına inanırken, yarısı da (yüzde 49) bu bilgilerin ticari olarak hassas olmasından şüpheleniyor. Şüpheleri yersiz değil: Araştırmaya katılan çalışanların sadece yüzde 35’inin kişisel cihazlarında bulunan bilgilerin ticari olarak hassas olmadığından emin olduğunu belirtmesi, bu şüphelerin yersiz olmadığını, büyük çoğunluğun bu konuda çok fazla bilgisi olmadığını ortaya koyuyor.

REKLAM ALANI