Dolar 32,3679
Euro 34,9608
Altın 2.325,51
BİST 9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Avrupa Melek Yatırım Forumu Türkiye’de yapılacak

Avrupa Melek Yatırım Forumu Türkiye’de yapılacak
17 Ekim 2014 08:46
A+
A-

melek yatırımcıAvrupa Melek Yatırım Ticaret Örgütü (EBAN), Avrupa’da ilk kez düzenleyeceği Avrupa Melek Yatırım Forumu’nu 15-16 Aralık 2014 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Avrupa Melek Yatırım Forumu 15-16 Aralık 2014 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Konuya ilişkin yapılan ortak açıklamada, forum kapsamında hem Startup’tan Erken Çıkış Aşaması’na kadar girişimcilerin finansmana ulaşımlarını kolaylaştırmak için nelerin yapılması gerektiği tartışılacak hem de özellikle borsaların girişimciler için finansman yaratma konusunda nasıl daha aktif rol alabileceği masaya yatırılacak.

Forum’un ikinci gününde SEEC – Güney Doğu Avrupa Super Founders Girişimcilik Demo Günü de yer alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, Borsa İstanbul olarak girişimcilik ekosisteminin gelişmesi, bu yolla girişimci ve bunlara yatırım yapan melek yatırımcı sayısının artırılması, ekosistemin büyütülmesi, istihdam ve inovasyon sağlamaya yönelik çalışmaları desteklediklerini belirterek, bu doğrultuda Özel Pazar adını verdikleri platformu kurduklarını kaydetti.

Turhan, girişimcilerle yatırımcıları uzun vadeli ortaklıklar için bir araya getirerek ihtiyaçları olan finansman ve likiditeyi sağlamaya yönelik olarak kurdukları Özel Pazar’ın, masanın her iki tarafında oturanların geleceklerinin şekillenmesi açısından ufuk açacağına inandıklarını kaydetti.

EBAN Başkanı Candace Johnson da EBAN’ın bu yıl Avrupa Melek Yatırım Forumu’nu Melek Yatırımcılar Derneği-Türkiye (TBAA), Borsa İstanbul ve Forbes Para Konferansları ile iş birliği içinde İstanbul’da düzenlemekten büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

“Türkiye’nin stratejik konumu çok önemli”

Dünya çapında inovasyon ve girişimcilik ekosisteminin gelişebilmesi için borsaların katılımının ve katkılarının çok önemli rol oynadığına dikkati çeken Johnson, Afrika Melek Yatırım Ağı (ABAN) ile Orta Doğu ve Kuzey Afrika Melek Yatırım Ağları (MEBAN) kuruluşuna destek veren EBAN için; Türkiye’nin stratejik konumunun çok önemli olduğunu aktardı.

Johnson, EBAN’ın yanı sıra ABAN ve MEBAN üyelerinin de bu foruma aktif katılım sağlayacaklarını kaydederek, bu forumun girişimcilik finansman ekosisteminde önemli bir momentum olacağının altını çizdi.

TBAA Başkanı Baybars Altuntaş, Avrupa Melek Yatırım Forumu delegelerinin, Türkiye’deki girişimcilik ve melek yatırımcılık ekosistemini daha da yakından tanımak istediklerini belirtti.

Özellikle geçen yıl içinde çıkan melek yatırımcılık kanunu ile ortaya çıkan yüzde 75’lik vergi teşviğinin dünyadaki en yüksek oran olduğuna işaret eden Altuntaş, Borsa İstanbul’un da girişimciler için erken aşama finansmanında Özel Pazar ile global ekosistemde çok önemli bir adım attığını aktardı.

Avrupa Melek Yatırım Forumu’nda Avrupa’nın önde gelen melek yatırımcılarının yanı sıra Avrupa Birliği yetkilileri, kamu otoriteleri, melek yatırım ağları, halka açılmış şirket liderleri gibi girişimcilik ekosisteminin önemli ana oyuncularının bir araya geleceğini dile getiren Altuntaş, özellikle forumun ikinci günü düzenlenen Güney Avrupa Super Founders Demo gününde, yabancı melek yatırımcıların girişimcilerle yapacakları yatırım görüşmelerinin önemine dikkati çekti.

Forbes Para Konferansları İcra Kurulu Başkanı Tuncel Sunar ise, Avrupa’da ve Türkiye’de başlayan girişimcilerin finansmana ulaşımını kolaylaştırma yönündeki momentuma bu forumla katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, inovasyon yapanlara, girişimcilere, startup’lara ve KOBİ’lere daha fazla finansman sağlanması yönündeki tüm çalışmaları desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI