Dolar 32,5139
Euro 34,9434
Altın 2.435,50
BİST 9.792,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Avrupa konseyi kalkınma Bankası’ndan hazine garantisiz ilk kredi yapı kredi’ye

Avrupa konseyi kalkınma Bankası’ndan hazine garantisiz ilk kredi yapı kredi’ye
18 Temmuz 2013 07:10
A+
A-

FAIK ACIKALIN

 Yapı Kredi, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (AKKB) ile 100 milyon euro tutarında kredi anlaşması imzalayarak 2 yıl geri ödemesiz toplam 7 yıl vadeli kredi aldı. İki dilim halinde alınacak kredi, AKKB tarafından Hazine Müsteşarlığı garantisi olmaksızın özel bir bankaya sağlanan ilk finansman olma özelliğini taşıyor.

Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, “Yapı Kredi olarak bir ilki daha gerçekleştirerek, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası’nın Hazine Müsteşarlığı garantisi olmadan finansman sağladığı ilk özel banka olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlaşmada, Yapı Kredi’ye duyulan güvenin yanı sıra, Türkiye’nin kredi notu artışı da elbette etkili… Yapı Kredi olarak kaynaklarımızı verimli kullanmaya, katma değeri yüksek alanlara odaklanmaya devam ediyoruz. Böylece hem krediler, hem de mevduattaki istikrarlı performansımızı sürdürüyoruz. AKKB’den UniCredit Bank Austria garantisi ile aldığımız bu krediyi ise odaklandığımız önemli alanlardan biri olan KOBİ’lerin finansmanına yönelik olarak kullandıracağız. Ülke ekonomisinde önemli yeri olan KOBİ’lerimize katma değer yaratmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yapı Kredi olarak fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesinin temel stratejik önceliklerden biri olduğunu kaydeden Faik Açıkalın, “Kredilerin aktiflere oranı ise 2013 yılının ilk çeyreğinde yüzde 60 gibi sektördeki en yüksek seviyelerden birini yakaladı. Sağladığımız uygun maliyetli bu kaynakları iş dünyasının ve tüketicilerimizin kullanımına ”Hizmette sınır yoktur” anlayışıyla sunmayı sürdüreceğiz” dedi.

REKLAM ALANI