Dolar 32,5658
Euro 34,9692
Altın 2.418,00
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Avrasya Birliği Ukrayna’yı da heyecanlandırdı

Avrasya Birliği Ukrayna’yı da heyecanlandırdı
19 Şubat 2015 11:40
A+
A-

Gurkan+Kumbaroglu-Ukrayna+Konsolosu

Türk Akım projesiyle enerjide kurulması gündeme gelen Avrasya Birliği,soydaş Türk ülkelerinin yanı sıra önemli aktör görevini kaybeden Ukrayna’da da heyecan yarattı.

-Ukrayna Konsolosu Yuriy Grynevetskyi ile bir araya gelen Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Seçilmiş Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu:“Avrasya Birliği projesiyle, Rusya-Ukrayna ve Kosova-Sırbistangibi ihtilaflı ülkeleri aynı çatı altında buluşturarak iletişim ortamını geliştirmek istiyoruz”

Türk Akım projesiyle enerjide kurulması planlanan Avrasya Birliği, soydaş Türk ülkelerinin yanı sıra önemli aktör görevini kaybeden Ukrayna’da da heyecan yarattı. Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği’nin (IAEE) gündeme getirdiği konunun dünya basınında da geniş yer bulmasının ardından Ukrayna, Avrasya Birliği ile ilgili detaylı bilgi almak için harekete geçti.

Rusya’nın Güney Akım projesini iptal etmesiyle enerjide başrolü kaybeden Ukrayna’nın Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Konsolosu Yuriy Grynevetskyi, projenin fikir babası Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Seçilmiş Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu’nu ziyaret ederek, Avrasya Birliği ile ilgili bilgiler aldı.

Projenin konsolosun oldukça dikkatini çektiğini bildiren Kumbaroğlu, “Projeyle Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan, Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Karadağ, Bosna-Hersek, Gürcistan, Rusya, Ukrayna, Romanya, Kazakistan, Yunanistan, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan ve Slovenya’yı aynı proje etrafında bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Bu sayede soydaş Türk ülkelerini aynı amaç etrafında bir araya getirirken, diğer ülkeler arasındaki enerji buzlarını da eritmek istiyoruz. Türkiye’nin başını çektiği enerjide Avrasya Birliği projesiyle, Rusya-Ukrayna ve Kosova-Sırbistan gibi ihtilaflı ülkeleri de aynı çatı altında bir araya getirmeyi arzuladığımızı, enerjide ekonomik karar vermeye destek olmanın yanısıra iletişim ortamını geliştirmek istediğimizi konsolosla paylaştım. Avrasya Birlği altında gündeme gelecek potansiyel işbirliği alanlarını değerlendirdik. Kendisi konuyu Ukrayna’da ilgili mercilere ileteceğini bildirdi” dedi.

 

REKLAM ALANI