Dolar 32,3582
Euro 34,9598
Altın 2.324,80
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Avealı yeşil teknolojiyle çevre dostu oldu

Avealı yeşil teknolojiyle çevre dostu oldu
30 Nisan 2014 07:37 | Son Güncellenme: 30 Nisan 2014 07:38
A+
A-

aveaSosyal ve ekonomik sürdürülebilirlikte önemli hedefler koyan Avea bu konudaki raporuna uluslararası onay aldı. Ümraniye binası da Amerikacan LEED Gold Sertifikası almaya hak kazanan AVEA, her noktada enerji tasarrufu yapıyor.

AVEA izlediği akıllı büyüme stratejisi doğrultusunda gerçekleştirdiği çalışmaları, uluslararası düzeyde en itibarlı kurum olarak kabul edilen Global Reporting Initiative’den (GRI) aldığı Sürdürülebilirlik Raporu ile onaylı hale getirdi. Şirket Ümraniye binası adına da enerji ve çevre tasarımında liderliği temsil eden ‘American LEED Gold Sertifikası’nı almaya hak kazandı. Avea CEO’su Erkan Akdemir; Avea’nın sürdürülebilirlik vizyonu kapsamında yeşil binadan yeşil teknolojiye kadar çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirliği sağlamak adına hayata geçirdikleri çalışmaları değerlendirdi.

Erkan Akdemir, Ümraniye Avea Ar-Ge Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında yaptığı değerlendirmede; Ümraniye Teknoloji Merkezi binasında hayata geçirdikleri “Yeşil Bina” konsepti ile enerji ve su sistemlerinden tedarik edilen ürünlere kadar, her noktada enerji tasarrufunu ve çevrenin korunmasını göz önünde tuttukları noktasının altını çizdi. Duyarlı ve sosyal şirketlerin sadece kâr değil, aynı zamanda topluma olumlu katkıda bulunmalarını ve kaynakların gelecek nesillere de aktarılması sorumluluğunu içeren sürdürülebilirlik anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Akdemir; “Bu yaklaşım, ortakların sadece ekonomik kâr beklentisinde olduğu düşüncesinden çıkarak, bir şirketin sadece ortaklarına değil; daha geniş ‘paydaşlar’ grubuna karşı da sorumlulukları olduğu kavramına dayanıyor. Her zaman temel stratejimiz olan sürdürülebilirlik kapsamında, doğal kaynaklara ve çevreye saygılıyız. Diğer yandan, fırsat eşitliğinin sağlandığı bir toplumu ve gelişmiş bir ekonomiyi desteklemekteyiz. Bu rapor bu anlayışın bir sonucu” diye konuştu.

KÂĞIT TÜKETİMİ AZALDI

Erkan Akdemir; ilk kez Avea tarafından başlatılan ve 2008 yılından beri uygulanmakta olan e-fatura sistemini tercih eden abonelerin, aylık faturalarını yalnızca elektronik ortamda aldıklarına dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Mart ayı itibarıyla 3,9 milyon Avea abonesi; e-fatura hizmetini kullanıyor. Yani Avealılar’ın duyarlılığı; faturalar için 2007’de yıllık 1.010 ton olan kâğıt tüketiminin, 2009’da yıllık 763 tona düşmesini sağladı. e-fatura’yı tercih eden Avealı’lar, 2 yılda 247 ton kağıt tasarrufu sağlayarak; toplam 4 bin 199 ağacın kesilmesini önledi. Atık kağıt programımız kapsamında ise Avea bünyesinde toplanan yaklaşık 14 ton atık kağıdın geri dönüşümünü sağladık. Bu çalışmayla da 224 ağacın kesilmesini önledik.” Avea, 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen “23 Nisan Avealı Çocuklar Buluşması” etkinliğinde, Avealı çalışanların çocuklarına pedagoglar eşliğinde atıkları geri dönüşümle nasıl sanata çevirebilecekleri gösterildi.

Avea Ümraniye binasında ne yaptı

Enerji verimliliğini artırmak için çalışma yapıldı.

Elektrik enerjisi yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik elde edilen bir tedarikçiden temin edildi

Su tüketimlerinin takibii gerçekleştirildi iyileştirme için gerekli sistemler kuruldu.

Yağmur suları ile klima sistemlerine ait sular, yer altına yerleştirilen bir depoda toplandı.

Kampüsteki yeşil alanda bulunan bitkiler, az suya ihtiyaç duyan bitkilerle değiştirildi.

Dış aydınlatmada kullanılan armatürlerde daha iyi ışık verenler tercih edildi.

Küresel ısınmaya minimum etkisi olan soğutucular kullanıldı.

Temizlik malzemelerinde yeşil sertifikalı, çevre dostu ürünler seçildi.

Belediye firmalarıyla anlaşıldı atıklar direkt çöpe değil; geri dönüşüme gitti

Atık pillerin toplanması ve bertaraf edilmesi sağlandı.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI