Dolar 32,5909
Euro 34,8629
Altın 2.504,91
BİST 9.682,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Avea, 2014’de pazarda en çok büyüyen operatör oldu

Avea, 2014’de pazarda en çok büyüyen operatör oldu
22 Şubat 2015 10:44
A+
A-

Avea CEO su Erkan Akdemir2

Avea, 2014 yılında 4 milyar 312 milyon TL ile bugüne kadarki en başarılı gelirine imza attı. Yıldan yıla gelir artış oranı son çeyrekte yüzde 22’ye ulaştı.

Türkiye’nin en genç ve dinamik mobil operatörü Avea, 2014 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Avea, 2014 yılı gelirlerini geçen yıla oranla yüzde 12 artırarak 4 milyar 312 milyon TL ile bugüne kadarki en yüksek gelirine imza attı. Ara bağlantı etkisi hariç gelir büyüme oranı yüzde 17’ye ulaştı.

Avea, 2014’de müşteri sayısını da yaklaşık 1,8 milyon artırarak son 6 yılın en yüksek müşteri artışı ile toplamda 16.3 milyon müşteriye yükseltti. Faturalı müşteri sayısının geçtiğimiz yıla oranla yüzde 19 artmasıyla faturalı müşterilerin Avea’daki payı ise yüzde 48’e oldu.

Bir başka önemli gelişme de faturasız pazarda yaşandı. Türkiye GSM sektöründe faturasız pazar 2014 yılında yüzde 3 küçülürken, Avea yüzde 7 büyüyerek 8,5 milyon faturasız müşteri adedine ulaştı.

Numara taşımada son 4 yıldır kesintisiz olarak liderliğini sürdüren Avea, 2014 yılında numara taşımayla 1,3 milyon net müşteri kazanarak bu alandaki liderliğini sürdürdü.

Data gelirinde yıllık 1 milyar TL sınırı aşıldı

Avea, 2014 yılında geçtiğimiz yıla oranla data gelirlerini en çok artıran operatör oldu. Yüzde 74’lük artışla ilk kez 1 milyar TL sınırını aştı ve toplam 1 milyar 8 milyon TL’lik veri geliri elde etti. * Avea akıllı cihaz penetrasyon oranı da geçtiğimiz yıla kıyasla 15 puan artışla yüzde 52’ye ulaştı. Böylece Avea, akıllı cihazlardaki liderliğini 14 çeyreğe taşıdı.

Alınan bu sonuçlarla 2014 yılının Avea tarihindeki en başarılı yıl olduğunu söyleyen Avea CEO’su Erkan Akdemir, “Rekabetin gürültüsüne ortak olmadan, Türkiye’deki yatırım iklimine ve müşterilerimizin beklentilerine odaklandık. Bunun karşılığını da finansal sonuçlarımızla alırken, sektörün çehresini değiştirdik. Verimlilik ve istikrar odaklı yatırım anlayışı doğrultusunda yaptığımız yatırımlar, sunduğumuz teklifler ve teknoloji üreten bir şirket olma konusunda gösterdiğimiz kararlılıkla, 2014 yılında Avea tarihinin en başarılı sonuçlarına imza attık. İstikrar ve verimliliğe odaklı stratejimiz ile pazar payını en fazla artıran operatör olduk. Elde ettiğimiz sonuçlar, bireysel ve kurumsal alanda kesintisiz büyümemizi sağlayan ekosistemimizin ve müşterilerimizin bize duyduğu güvenin bir sonucudur. ” dedi.

Mobil data ve akıllı cihazlardaki büyüme, geleceğin sahiplenildiğini de gösteriyor

Avea’nın en hızlı internet, en uygun paket ve tekliflere ek olarak yeni nesil teknolojilere yaptığı yatırımlarla iletişimde özgür dönemin yaratıcısı olduğunu söyleyen Akdemir, “Geleceğe yön veren mobil veri alanında ve akıllı cihazlarda gösterdiğimiz hızlı büyüme, Avea’nın yalnızca bugünü değil, geleceği de sahiplendiğinin bir göstergesi. Müşterilerimizin akıllı cihazlar ve giyilebilir teknolojiler etrafında şekillenen mobil yaşam tarzından daha fazla keyif almaları için, sunduğumuz zengin cihaz ve tarife seçenekleriyle tüketicilerin öncelikli tercihi olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Gelir yüzde 12, EBITDA yüzde 19 arttı

2014’ün yıllardır süren aralıksız çalışmalarının en üst düzeyde karşılığını aldıkları sene olduğunu belirten Erkan Akdemir, yılsonu itibariyle gelirlerini önceki yıla göre yüzde 12’lik artışla 4 milyar 312 milyon TL’ye çıkardıklarını, ara bağlantı etkisi hariç büyüme oranının yüzde 17’ye ulaştığını belirtti. 2014 yılında EBITDA rakamının da yüzde 19 artışla 696 milyona ulaştığını vurgulayan Akdemir, Avea olarak yıllardır çift haneli rakamlarla sürdürdükleri büyüme performansına dair şunları söyledi:

“Türkiye’nin en yenilikçi GSM operatörü olarak faaliyet gösterdiğimiz her alanda en iyi müşteri deneyimini yaşatmayı hedefliyoruz. 2014 yılında elde ettiğimiz çarpıcı sonuçların temelinde, en iyi müşteri deneyimini sunma hedefiyle yaptığımız yatırımların büyük payı var. Bu da müşteri ilgisi ve müşteri sadakati olarak bize geri dönüyor.”

Kişi başı kulanım süresini yüzde 11 artırdı

2014 yılı boyunca müşteri sayısını yüzde 12 artırarak toplam 16,3 milyon müşteriye ulaştıklarını söyleyen Akdemir, “2014 yılı boyunca toplam 1.8 milyon net müşteri kazanarak 2015 yılını 16,3 milyon müşteriyle karşıladık. 2013 yılında 366 dakika olan kişi başı kullanım süresi ise yüzde 11 artışla 2014’te 406 dakikaya çıktı. 2014 yılında mobil EBITDA marjının yüzde 16’ya çıkmasıyla 2011’den bu yana EBITDA marjında yıldan yıla elde ettiğimiz kademeli artışı sürdürdük. Mobilde gösterdiğimiz yüksek performansı önümüzdeki yıllarda da devam ettireceğiz” dedi.

5 yılda 3,5 milyar TL’nin üzerinde yatırım yaptık

Avea, 2010-2014 yılları arasında 3,5 milyar TL’nin üzerinde yatırım yaptı. 2014 yılındaki yatırım miktarı ise; 783 milyon TL.

Yaptıkları bu büyük yatırımın iletişime ve iletişime dayalı hizmetlere sağladığı faydanın yanı sıra Türkiye’nin daha üretken bir toplum olmasına katkıda bulunduğunu vurgulayan Akdemir, “Avea olarak Türkiye’de bireylerin ve kurumların gerçek potansiyelini ortaya çıkaran, insanları sevdiklerine ve sevdikleri şeylere yakınlaştıran ürün ve hizmetler sunuyoruz. Türkiye’deki hizmet ağımızı yaygınlaştırarak toplum genelinde fırsat eşitliğinin sağlanması için çalışıyoruz.” dedi.

 

REKLAM ALANI