Dolar 32,5961
Euro 34,7231
Altın 2.497,98
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

‘Asgari ücret vergi dilimine girmeyecek’

‘Asgari ücret vergi dilimine girmeyecek’
30 Aralık 2016 09:54
A+
A-

Başbakan Binali Yıldırım 2017 için belirlenen asgari ücretin vergi dilimine girmeyeceğini açıkladı.

 Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkünde Türkiye Genç İş adamları Konfederasyonu heyetini kabulünde yaptığı konuşmada, konfederasyonun 8 federasyon 72 dernek ve 500 farklı dal ve meslekte 10 bin üyeyle Türkiye’nin değerine değer, gücüne güç kattığını belirterek, yatırım, üretim ve sağlanan istihdam dolayı tüm üyelere teşekkür etti.

İş adamlarının dünya pazarlarıyla entegrasyonu derinleştikçe, sanayi dönüşümün daha kolaylaştığını dile getiren Yıldırım, girişimciler kazanınca ülkenin de kazandığını söyledi.

2002’de Türkiye’de aslında bir çöküş yaşandığı, kriz sonrası Türkiye’nin elindeki tüm kazanımları kaybedip tekrar sıfırdan başlamak mecburiyetinde kaldığını ifade eden Yıldırım, milletin 3 Kasım 2002’de “Yeter söz milletin, karar milletin” diyerek geleceğine yön çizdiğini ifade etti.

2003’ten sonra ülkenin yeni bir döneme girdiğinin altını çizen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dizlerinin üzerine çökmüş, büyüme azmini yitirmiş bir Türkiye’yi milletimizden, iş alemimizden, sizlerden aldığımız güçle elhamdülillah bugün dünyanın 16’ıncı, Avrupa’nın 6’inci büyük ekonomisi haline dönüştürdük. Artık dünya çapında ekonomik başarılar elde eden, şirketleriyle, sektörleriyle, kültürel alanda, hatta siyasi ve diplomatik alanda da gündem belirleyen bir Türkiye’den bahsediyoruz. İşte bugün, yıllardır devam eden Suriye’deki kanı durduracak önemli bir ateşkese, Rusya Federasyonu ile birlikte imza koyduk. Ümit ederiz ki bu, Suriye’de yaşanan acıların son bulması için başlangıç olur.”

‘Ekonomi dimdik ayakta, her şeyiyle tıkır tıkır işliyor’

Yıldırım, “2017 her bakımdan ülkemiz için daha güzel günleri birlikte yaşayacağımız yıl olacak. 2017’de Türkiye hem yatırım hem üretim hem istihdam hem de ihracat konularında bütün gayretini, bütün imkanlarını ortaya koyacak.” diye konuştu.

“Ekonomimiz üzerine ileri geri söylenen lafların kıymeti harbiyesi yoktur.” diyen Başbakan Yıldırım, “Gök kubbede ekonomi üzerine söylenmeyen laf kalmadı ama işte sonuç ortada, ekonomi dimdik ayakta, her şeyiyle tıkır tıkır işliyor.” ifadesini kullandı.

Asgari ücretteki artış

Yıldırım, Asgari ücrette 2017 yılı için alınan 104 TL’lik artırma kararına ilişkin, ‘Vergi diliminden dolayı, mesela senenin son üç ayında asgari ücretin altına düşüyor bazı ücretler, vergi dilimi değiştiği için. Bunu da yine karşılamaya karar verdik. Yani bin 404 lira, ocakta da aldığı aynı olacak asgari, aralıkta da aynı parayı alacak. Vergiden bir kayıp olmayacak, o farkı biz Maliye Bakanlığı marifetiyle karşılayacağız.’ ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

“Ümit ederiz ki yeni Amerikan yönetimi burada, Türkiye’nin müttefikliğinin değerini daha iyi anlar, burada çapulcularla iş tutmaktan vazgeçer. Amerika’ya yakışmıyor. Amerika’ya yakışan, yıllardan beri stratejik ortağı olan, NATO’da, bölgede her zaman birlikte hareket eden Türkiye ile terör konusunda da başka konularda da uyumlu bir çalışma ortaya koymaktır. Yeni yönetimin bu konuda daha müspet adımlar atacağına inanıyoruz, bunu bekliyoruz.”

Yıldırım, “Bazen diyorlar ki ‘Siz Kürtler’e karşı mısınız?’ Kardeşim, aklınızı başınıza alın, Kürt-Türk kardeş, bunları birbirine düşürmek isteyen de kalleştir, bu kalleş de PKK’dır. Bunların, bu alçakların, Kürt-Türk diye bir derdi, sorunu yok. Sorun, Kürtler’in de Türkler’in de hayatını karartan, geleceğine ipotek koyan bu alçak terör örgütüdür, sorun budur. Bu sorunu da memleketin gündeminden çıkartacağız, buna ahdettik.” dedi.

Anayasa değişikliği teklifine ilişkin Başbakan Binali Yıldırım, şunları söyledi:

“HSYK ile ilgili bir düzenleme var. Bu düzenlemenin esası da hakimleri yarıştırmaktan vazgeçiyoruz. Hakimlerden HSYK’ya üye seçeceğiz, Türkiye’de sanki seçim yapılıyormuş gibi herkes adaylarına destek olmak için kapı kapı geziyor, o ara memleketin dosyaları kalıyor. Vatandaş bekliyor ki dosya görüşülsün de karar çıksın, hak getire. Bir de seçimi kaybederse onun üzüntüsünden üç ay daha bakamıyor dosyalara. Olan vatandaşa oluyor.”

REKLAM ALANI