Dolar 32,5488
Euro 34,8567
Altın 2.427,70
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Apple evleri akıllandıracak

Apple evleri akıllandıracak
28 Mayıs 2014 09:12
A+
A-

apple_evleri_akillandiracak14011840160_h1162429Gelen son haberlere göre Apple, gelecek ay düzenleyeceği WWDC14 etkinliğinde akıllı ev platformunu tanıtacak.

Apple’ın 2 Haziran tarihinde başlayacak WWDC 14 geliştiriciler konferansında iOS 8 ve OSX 11 işletim sistemlerinin yanında farklı ürünler de tanıtacağı söyleniyor. The Financial Times tarafından ortaya atılan iddiaya göre Apple, konferansta üzerinde çalıştığı akıllı ev otomasyon sistemini de tanıtabilir.

Aplle’ın akıllı ev seti sayesinde iOS cihazlar üzerinden aydınlatma, güvenlik ve diğerelektronik eşyaların kontrolü uzaktan sağlanabileceği belirtiliyor. iPhone ve iPad’i uzaktan bir kumanda gibi kullanmaya yarayacak uygulama, Smart Home platformu olarak adlandırılıyor.

Apple, iCihazlar odaklı olacak yazılımı ile ev içinde bulunan akıllı ev cihazlarının birbirleriyle entegre olmasını kolaylaştıracak. Sistemle eşleşmiş bir iPhone evden içeri girdiğinde ışıklar, iCihazdan otomatik olarak sinyal alıp kendiliğinden yanabilecek. Apple, buna benzer bir sistemin patentini geçen sene kasım ayında almıştı. Apple’ın diğer üreticilere kendi akıllıev çözümlerine uygun ürünler üretme izni vereceği de belirtiliyor. Ancak bu izinlerin verilmesinde gizlilik kısıtlamaları ve kalite kontrolleri uygulanacak.

Sistemin Made for iPhone (iPhone için üretilmiştir) adı altında tüketicilere sunulacağı söyleniyor. Yazılım, iPhone dışında iPad ve Apple TV’yi de kapsayacak. Apple’ın ise Dropcam, Philips ve Nest gibi firmalarla işbirliğine gittiği belirtiliyor.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI