Dolar 32,5991
Euro 34,7588
Altın 2.499,68
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Altında gelecek satış ‘tarihi alım’ fırsatı olabilir

Altında gelecek satış ‘tarihi alım’ fırsatı olabilir
28 Mayıs 2014 10:18
A+
A-

altınAltının ons fiyatı dün yüzde 2 değer kaybederek, 1263 dolara kadar geriledi. Böylelikle Şubat başından bu yana en düşük seviyesine geriledi. Uzmanlar altında tarihi alım fırsatının yaklaşmış olabileceğine dikkat çekiyor.

ABD borsalarının dün tekrar rekor kırması ile yatırımcıların gözünü gelişen ülke piyasalarına çevirmesi, altın ve gelişen ülke piyasalarında satışlar yaşanmasına neden oldu.

Altın fiyatlarındaki düşüş Mart’tan bu yana yüzde 9’a yaklaştı. Uzmanlar 1268 dolarda bulunan teknik desteğinin altında kalmaya devam etmesi durumunda, kısa vadede fiyatlardaki satış baskısının devam etmesini bekliyor.

“ÖNÜMÜZDEKİ DİP TARİHİ ALIM FIRSATI”

Ancak altında uzun vadede yükselişin bitmediğini savunanlar da mevcut. İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan, sabah Twitter sayfasında altının dip yapacağını bunun da tarihi bir alım fırsatı yaratacağını söyledi. Üstteki Dow altın oranı. Alttaki ise Shiller PE orani. 1900den bu yana. Yukarı oran hisse aşağı oran altin demek.1900’den bu yana 3 ana dalga görüyorsunuz. Para hard asset-altın ve soft asset-hisse arası döngülere sahip.2 kez 2 seviyesinde dip yaptı. 1929 ve 2000 hariç en yüksek seviye. Bu nedenle ben altın hareketinin bitmediğini ve bir kez daha 2’ye kadar oranın geleceğini düşünüyorum. Ancak çeşitli kombinasyonlar var, hisse yukarı altın daha hızlı yukarı, hisse aşağı altın daha yavaş aşağı veya karma. Şu an için hissede büyük bir çöküş beklemiyorum, bence çok daha yukarısı var. Altında ise son bir dip ihtimali yüksek. Oradan tarihi alım fırsatı doğacak.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI