Dolar 32,4494
Euro 35,0400
Altın 2.324,05
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Akıllı bina TED Rönesans Koleji’nden kantinsiz okul

Akıllı bina TED Rönesans Koleji’nden kantinsiz okul
10 Ekim 2014 12:02
A+
A-

TED_Ronesans_Koleji_Yemekhane_3Farklı ve yenilikçi eğitim modellerini benimseyerek yola çıkan TED Rönesans Koleji, çocukların sağlıklı gelişimi için önemli ve dikkat çekici bir uygulamaya imza attı.

Rönesans Holding ve Rönesans Eğitim Vakfı tarafından Türk Eğitim Derneği işbirliğiyle kurulan ve öğrencilerine hayat boyu sürecek başarının yolunu açmayı hedefleyen Kolej, ‘Kantinsiz Uygulama’yı hayata geçirdi.

Okulda işlenmiş gıdalarla özdeşleşen kantin yerine uzman bir ekip tarafından oluşan ‘Beslenme Komitesi’ tarafından hazırlanan özel menüler çocukların beğenisine sunuluyor.

‘Kantinsiz Uygulama’ ile çocukların sağlığını olumsuz etkileyen işlenmiş gıdalarla ve son yılların en büyük sorunlarından biri olan obeziteyle mücadele hedefleniyor.

ÇOCUKLARIN İHTİYAÇLARI DİKKATE ALINIYOR

Eylül ayında eğitim-öğretim hayatına başlayan TED Rönesans Koleji’nde bir okul kantini bulunmuyor. Okulda, gıda mühendisleri, doktor ve beslenme uzmanlarının oluşturduğu bir komite gözetiminde hazırlanan özel bir sağlıklı beslenme programı uygulanıyor. Öğrencilere bir ergen veya bir çocuğun günlük alması gereken kalori ve besin grupları doğrultusunda hazırlanan özel menüler sunuluyor. Akademik gelişim kadar fiziksel ve ruhsal gelişime de önem veren TED Rönesans Koleji, yaş gruplarına uygun özel menü uygulamasıyla, çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlığını kazandırmayı amaçlıyor.

HER ŞEY ÇOCUKLARIN SAĞLIKLI GELİŞİMİ İÇİN

TED Rönesans Koleji Beslenme Danışmanları Uzman Diyetisyen Duygu Seçkin ve Gıda Mühendisi Caner Şener, çocukların okul zamanlarında günde en az 6-7 saatlerini okulda geçirdiklerinin altını çizdi. Danışmanlar, öğrencilerin bu süre zarfında çoğu kez yiyecek- içecek ihtiyaçlarını karşılamak için okul kantinini kullandıklarını, kantinde bulunan gıda maddelerinin çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimlerine zarar vermemesi gerektiğini vurguladı. Gıda Mühendisi Caner Şener “Bugün kantinlerin çoğunda maalesef büyüme ve gelişme çağındaki çocuklarımızın en çok ihtiyacı olan besin öğelerinden yoksun işlenmiş gıda maddeleri bulunuyor. İşlenmiş gıda maddesi deyip geçmeyelim, bu tür gıdalar sodyum, şeker ve doymuş yağ içeriği açısından yüksektir ve çocukların genel sağlıklarını olumsuz yönde etkiler. Aynı zamanda işlenmiş gıdalarda, katkı maddesi dediğimiz gıdanın işlenme aşmasında gıdaya renk, koku, tat veren toksik (zehir) içerikler bulunur” sözleriyle anlattı.

İŞLENMİŞ GIDA HASTALIKLARA DAVETİYE ÇIKARIR

Uzman Diyetisyen Duygu Seçkin ise işlenmiş gıdaların çocuklarda yol açabileceği sağlık sorunlarına dikkat çekerek, “İşlenmiş gıdalar çocukların diyabet, hipertansiyon, kalp hastalıkları, kanser gibi hastalıklarla erken tanışmasına ve bu hastalıkların yanı sıra astım, diğer solunum yolu sıkıntıları, deri hastalıkları, kronik kabızlık, büyüme ve zeka geriliği gibi problemlerin görülmesine sebep olabilir” dedi.TED_Ronesans_Koleji_Yemekhane_5

ARA ÖĞÜN DE VERİLİYOR

TED Rönesans’da çocukların fiziksel gelişimini hızlandıracak protein ve kalsiyum ağırlıklı beslenme modeli tercih ediliyor. Tam gün eğitim verilen kolejde sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi beslenmesi olmak üzere toplam üç öğün yemek veriliyor. Kolej, çocukların ara öğünlerini de sağlayarak, öğrencilerin sağlıklı bir beslenme alışkanlığını kazanmalarını ve sağlıklı nesiller yetişmesini amaçlıyor.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI